Ferritin téma

A ferritinszint laboratóriumi vizsgálata

WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus - 2021-12-03 07:33
Ferritin
Mi az a ferritin? Mire szolgál a ferritin szintjének mérése? Mi a ferritinszint normálértéke? Mikor alacsony és mikor magas a vér ferritinszintje? Mit kell tudni a vizsgálatról?

Máj regenerálás

Orvos valaszol - Dr. Plósz János - 2021-11-19 18:08
Tisztelt Doktorúr! Covidra Favipiravirt szedtem. A vérképben a Ferritin értéke 196 lett. Ez nagy károsodást jelent a májban? Regenerálható valamivel? Köszönettel: Juli

Emelkedett ferritin 2

Orvos valaszol - Dr. Ujj Zsófia Ágnes - 2021-09-11 15:06
Kedves Doktornő! Korábbi (167019 számú) kérdésemmel kapcsolatosan szeretném kérdezni egyrészt a ferritin felső értéket, ugyanis a Synlab ref. értékek 20-250, míg a Webbetegnél jóval tágabb a férfi referencia 16,4-323. Legutolsó méréskor nekem 298

Emelkedett ferritin

Orvos valaszol - Dr. Ujj Zsófia Ágnes - 2021-09-01 16:46
Tisztelt Cím! 2020 februárjában egy influenza utáni rutin vérvételnél alacsony szérum vas eredményem volt (5.8) . Néhány napra egy újabb vérvizsgálaton bukkant fel először a magas ferritin (482) . Ekkor elkezdődött a vas pótlása (tablettával) , ille

Ferritin szint

Orvos valaszol - Dr. Baki Márta - 2019-10-11 21:14
A vérvizsgálatomban a Ferritin szintje 293, a feltüntetett referencia maximum 120. A lelet semmi más eltérést nem mutat, viszont ez az érték már májusban is 230 volt. Mostanában a gyomromban érzek enyhe nyomást, fájdalmat nem. Mire utalhat ez a la

Laboreredménnyel kapcsolatban

Orvos valaszol - Dr. Ujj Zsófia Ágnes - 2017-10-28 21:11
Kedves Szakértő! Magas ferritin szint (463) , alacsony vas szint (4, 4) , magas CRP érték (90) mire utalhat, ha eddig egyik szakorvos (ortopéd, reumás, ultrahangos, urológus, gasztrós, tüdőgondozó) sem talált semmit? Kit keressek esetleg még

Lehetséges vérszegénység?

Orvos valaszol - Dr. Ujj Zsófia Ágnes - 2017-10-24 21:48
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! A következő laboratóriumi eredményeim lettek: klorid 108mmol/l (+) , ferritin 194, 4ug/l (+) , neutrophil 42, 8% (-) , monocyta 8, 5% (+) . Gyakran jelentkezik fáradékonyság, fejfájás, szédülés, valamint a bal- és

ferritin 450

Orvos valaszol - Dr. Szanyi Andrea - 2017-01-19 13:00
T. Doktornő, ferritin 450, kelkl további vizsgálat?

Most vashiányom van, vagy nem?

Orvos valaszol - Dr. Árki Ildikó - 2014-09-04 12:03
Tisztelt Doktor úr, erősen elkezdett pár hónapja hullani a hajam, elmentem bőrgyógyászhoz, aki elküldött laborra. minden értékem tök jó, csak ezek nem: Ferritin 13 ng/ml * 20-300 HGB 11, 9 g/dl * 12-15, 8 ugyanakkor a vasam 17.7 az a kérdésem,

magas ferritin szint

Orvos valaszol - Dr. Molnár Anna - 2012-01-04 08:29
Érdeklőnék hogy mi lehet a baja a kislányomnak (10 éves) ha magas a ferritin szintje? Alaphelyzet 10 éves 20 kg 130 cm. Nagyon vékony bár kis súllyal született (2500gr) október óta hányingere van és görcsöl a hasa minden nap. Általában ez 10-15

laboreredmény: hova tudok menni teljes kivizsgálásra?

Orvos valaszol - Dr. Hamar Péter - 2011-10-22 17:51
Tisztelt Doktornő! A koleszterin, triglicerid LDL koleszterin, MCV, glukóz eredményeim felső határa minimálisan magasabb. Ami viszont aggaszt, hogy a ferritin (210 ug/l) , we (37, 00 mm/h) , vvs (3, 00) , fvs (18, 00) . A vizsgálat pár hónap