• Felvilágosítás téma

    WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter főorvos
    A szülő legfontosabb tennivalói és buktatói a gyermek tízéves korától tizennégy éves koráig.
    Orvostkeresek Egészségmagazin
    A nőgyógyász széke ijesztő lehet egy kislány számára, de akár még egy tinédzserben is okozhat szorongást. Holott vannak élethelyzetek, amikor elkerülhetetlen a találkozás.
    MTI
    Egy hét múlva rajtol Előzd meg a jövőd! szlogennel az a futás, amelynek keretében egészségért dolgozók körbefutják Magyarországot. A 16 napon és 1600 kilométeren át tartó futással arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy mi magunk tehetünk a legtöbbet az egészségünk megőrzéséért - tájékoztatta a szervező Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet pénteken az MTI-t.
    Red Lemon Media
    Amit sosem mertél megkérdezni a szexről… A kérdésekre most ismert szakember ad választ: Hevesi Kriszta szexuálpszichológus több mint 10 éve látja el szexuális tanácsokkal a hozzá fordulókat.
    MTI
    Magyar járványügyi szakemberek a járvány sújtotta nyugat-afrikai Guineában küzdöttek az Ebola-vírus ellen. Váladékminták diagnosztikáját végezték egy különleges mobil laboratóriumban, terepi körülmények között, egy nemzetközi egészségügyi összefogás részeként.
    MTI
    Szerdán és csütörtökön Jászberényben állomásozik majd a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) ingyenes fogorvosi szűrést végző mozgó fogászati rendelője.
    WEBBeteg
    Kislányom 12 éves és nem szeretném, ha a barátnőitől szerezné meg a nemi élettel kapcsolatos (esetleg téves) ismereteit. Férfi, vagy női nőgyógyászhoz vigyem, ha már itt az ideje? A WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    hvg.hu
    Óránként hat abortuszt végeznek el Magyarországon, s a páciensek között egyre több a 18 év alatti fiatal. Ősztől az iskolákban rajzfilmből ismerhetik meg a szexuális védekezés módszereit az érintettek.
    Független Hírügynökség
    A magyar fiatalok elégedetlenek a jelenlegi szexuális felvilágosítással - derült ki az egyik óvszergyártó cég által megrendelt kérdőíves felméréséből. A kérdőívet 1500 magyar, 15 és 22 év közötti fiatal töltötte ki.