Epehólyag-gyulladás téma

Az epehólyag a hasüreg jobb oldalán, közvetlenül a máj alatt elhelyezkedő szervünk, mely a máj által termelt epét raktározza, majd az epe az emésztés folyamán a hasnyálmirigy váladékával közös vezetéken keresztül jut a vékonybélbe. Az epével kapcsolatos betegségekről és kezelésükről.

Epehólyag-gyulladás és epeúti gyulladás

WEBBeteg - Dr. Plósz János, gasztroenterológus - 2021-02-16 17:05
A cholecystitis az epehólyag falának heveny gyulladása, mely általában epekövesség talaján alakul ki. Létrejöttében a kő okozta epeelfolyási zavar és epepangás áll.

Az epegörcs megelőzése - Máj- és epehólyag tisztító kúra

WEBBeteg - Dr. Szigeti Nóra, gasztroenterológus - 2017-06-24 09:41
Az epekövesség vagy cholelithiasis alatt az epehólyagban kövek megjelenését értjük. Ezek különböző számúak, nagyságúak és összetételűek lehetnek. Magyarországon a felnőtt lakosság mintegy 15 százalékának keletkezik élete folyamán epeköve. Az epehólyag-kövesség mintegy 15-18 százalékában van jelen egyidejűleg kő az epeutakban is.

Epehólyaggyulladás

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes - 2009-10-18 21:17
Tisztelt Doktor Úr! Áprilisban megállapítottak egy epehólyaggyulladást, ultrahang és vérvétel igazolta. Minimális gyulladást mutatott a vérkép. Jobb bordaív alatt fájdalom, feszülés, puffadásérzet, átsugárzott a hátamba. Diéta, recept nélküli kész