Divatdiéták téma

A méregtelenítés technikái

WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
2022-03-13 15:06

A szervezetünk méregtelenítésére számtalan tippet találunk az interneten, reklámokban és különféle magazinokban, de legyünk körültekintőek, mielőtt bármelyik tisztítókúrát elkezdjük. Van közöttük valóban hasznos diétás tanács, de a drasztikus és szigorú étrendi megszorítások akár még veszélyesek is lehetnek számunkra.

Tények és tévhitek a divatdiétákról

WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
2022-03-11 11:03

A gyors eredményt ígérő, hétről hétre megjelenő sztárdiéták kevés eredményt hozhatnak. Arról nem is beszélve, hogy szervezetünknek nagy károkat is okozhatunk velük. Néhány tévhitet feltétlenül érdemes tisztázni ezekkel kapcsolatban, hogy mire is érdemes figyelni, mielőtt egy hangzatos diétával kezdjük el sanyargatni magunkat.

Sztárdiéták hatása

Több mint TestŐr
2019-11-11 15:22

Sokszor bele sem gondolunk, hogy egy egyoldalú táplálkozásnak, főleg, ami szinte csak állati eredetű fehérjéket tartalmaz, milyen káros következményei lehetnek! Pedig ezek akár súlyos betegségekhez is vezethetnek!

Sztárdiéták mérlegen

Több mint TestŐr
2019-11-11 15:14

Manapság akármerre nézünk, egy sztárdiétával találjuk szembe magunkat, rengetegféle életmódprogramot és módszert lehet követni! Nem mindegy azonban, hogy melyiket választjuk, hiszen akár káros következményei is lehetnek a diétának...

Hogyan hat az egészségre a napi tej- és tejtermékfogyasztás?

Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége
2017-10-31 11:35

A tej és az abból készülő tejtermékek étrendünk lényeges részét képezik, fogyasztásukkal nemcsak táplálkozásunkat színesítjük, hanem szervezetünk működését is jótékonyan támogathatjuk.