Dackorszak téma

Készülni kell a dackorszakra

Svábhegyi Gyermekgyógyintézet

Dac, engedetlenség, dühroham. Gyakran szembesülhetnek ezekkel a reakciókkal azok a szülők, akiknek 1,5 és 3 év közötti gyermekük van. A szakszóval dackorszaknak nevezett időszakban a kicsi ezekkel a sajátos eszközökkel próbálja elérni vágyai tárgyát.

Mit tegyek az unokámmal?

Orvos valaszol - Kovács Piroska

Kedves Doktornő! A fiúunokám 15 hónapos. Alapvetően kedves gyerek, még az idegenekkel is barátságos, ám ha jó idő van és a játszótérre megyünk vele, akkor a homokozóban minden lapátot el akar venni a többiektől. Hogyan kezeljem ezt a helyzetet?

Nem eszik a gyermekem

Orvos valaszol - Dr. Veress Dóra

Tisztelt Veress Dóra Dr-nő! Kisfiam 28 hónapos. Oxigénhiánnyal született, ezért korai fejlesztésben is részesül.Kortársaihoz képest a mozgásfejlődése is lassabb volt, mindennel (fejemelés, átfordulás, felülés, kúszás mászás stb) kicsit megkésett.

3 éves gyerek nevelése

Orvos valaszol - Dr. Varga Tamás

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Egy 3 éves akaratos kislány nevelésével kapcsolatban kérném a segítségüket. Sajnos nagyon akaratos. És ez nem javult az idők folyamán és eddig nem találtam semmi eszközt ami használt volna. Apróságokon kiakad, pl.: nem aka

Problémás 3 éves

Orvos valaszol - Kertész Tímea, pszichológus

Tisztelt Doktor ÚR/Nő! 3 éves kislányommal kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni. Hónapok óta kínlódok vele, mert teljesen megváltozott a viselkedése. Korábban aranyos, kedves, szófogadó kislány volt. Mostanában pedig mindenért hisztizik, durva mind