Beszédhiba téma

Beszédhibák okai és kezelésük

WEBBeteg - Piroskáné Hajdu Petra, újságíró - 2016-05-09 07:38
Egyre több az olyan gyermek, akinél valamilyen beszédhibát tapasztalnak. Ezért nem feltétlenül csak a tévénézés a hibás, bár kétségtelen, hogy a képernyő bámulása nem ösztönzi a kreativitást, és gátolja a manuális tevékenységek folytatását is.

A beszédhibák kialakulásának okai

MTI-Press - 2015-08-23 11:11
A beszéd az ember csodálatos adománya, kiváltsága. Természetesnek vesszük, hogy beszélünk egymással, olykor észre sem vesszük: bizony hibák, zökkenők is előfordulnak beszédünkben. Még talán neheztelnének is egyesek, ha erre figyelmeztetnék őket. Pedig a jókor, időben elhangzó figyelmeztetés nem hiábavaló.
Fiam kb. egy hete egyik napról a másikra elkezdett dadogni. Szeptemberben lesz három éves. Leginkább a mondatok első szavával bajlódik, de előfordul ,hogy mondat közben is elakad. Néha, sajnos elhangzanak itthon kisebb viták, de soha nem előtte, talán érzi a feszültséget?

A király beszéde orvosi szemszögből - Az Oscar-díjas dadogás

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2011-03-19 09:17
Vérző olaj, Aviátor, Egy csodálatos elme, Forrest Gump, Esőember. Mi a közös ezekben a filmekben? Valamennyien Oscar-díjas vagy Oscar-díjra jelölt alkotások, de most nem erre gondoltunk. E filmek mindegyikében a főszereplők valamilyen mentális vagy szervi problémájának, betegségének hatására formálódik a cselekmény, változik emberek sorsa, jelleme, élete.

A túl korai kétnyelvűség dadogást okoz

Független Hírügynökség - 2008-09-23 15:32
A túl korai idegennyelv-nyelvtanulás jelentősen megnövelheti a gyerekeknél kialakuló dadogás kockázatát - figyelmeztet egy aktuális brit tanulmány, amiről a sueddeutsche.de számolt be.

Beszédhibák

Orvos valaszol - WEBBeteg szerkesztőség - 2012-08-28 13:38
Az utóbbi időben egyre gyakrabban jelentkezik, hogy beszédemben problémák vannak. Gyakran nem tudok szavakat kimondani, s ez átmegy a végén dadogásba. Sokszor, ha bemegyek vhova a Jó napot kívánok se tudom kimondani. Főleg, ha feszültség van benne

Beszédhiba

Orvos valaszol - Dr. Zaránd Rajmund - 2011-06-20 20:43
Tavaly decemberben volt egy megfázásom, télen ez nem ritka dolog.De akkor kicsit lassabban mult el, volt hogy kissé véres váladék jött az orromból.kb 2-3 hétig! Orvosnál nem voltam de szedtem rá gyógyszert és el is mult.De azóta a hangom nem javul