Búvárkodás téma

Keszonbetegség - Dekompressziós szindróma

WEBBeteg - Dr. Gyulai Nóra, tüdőgyógyász - 2018-08-29 05:21
Keszonbetegség olyan esetekben lép fel, amikor akár sporttevékenység, akár munkavégzés kapcsán valaki mély vízi merülésből búvárkodva, bányából a felszín felé közeledve túl gyorsan halad a felszín felé, ezáltal vérében nitrogén buborékok keletkeznek, melyek változatos, esetenként súlyos-halálos tüneteket okoznak.

Búvárkodás - A sportorvos javaslatai

Sportorvos.hu - 2013-08-12 07:37
A búvárkodás szinte az egyetlen sportág, amely egyszerre frissít, kikapcsol, erősít és gyönyörködtet. A rekkenő nyári nagy melegben az ember szinte semmi másra nem vágyik, csak a vízre, egy nagy csobbanásra. Sokan a tengerparton találják meg a felhőtlen kikapcsolódást, mások a tengerben, a hűsítő habokban.

Gyerekkori szívműtéttel búvárkodni?

Orvos valaszol - Dr. Bene Orsolya - 2011-10-23 21:32
Tisztelt Doktornő, 21 éves vagyok, 3 éves koromban fallot tetralógiával műtöttek, gyógyszert nem szedek, műtétből visszamaradt egészségügyi problémám nincsen. Évente járok kontrollra, a múlt héten került sor állapotfelmérésre, terheléstesztre, aho

Búvárkodás tüdőembólia után

Orvos valaszol - Dr. Szanyi Andrea - 2011-05-16 15:25
Tavaly augusztusban tüdőembóliával kerültem kórházba. Azóta minden tesztem negatív lett, az okára nem jöttek rá. A hajlamvizsgálat is negatív lett. Kérdésem azzal kapcsolatos lenne, hogy mennyire rizikós számomra egy közeljövőbeli repülőgépes utazás

Búvárkodás

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2009-04-22 08:43

Tisztelt Papp Júlia,

-6, 5 dioptriás szemüveget hordok, más probléma a szememmel nincs. Búvárkodni szeretnék. A víz alatti nyomás veszélyt jelent a látásomra nézve?