• Apás Szülés téma

    Debreceni Egyetem
    Harminc év alatt több mint tízezer párt készítettek fel a Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján az apás szülésre.
    Debreceni Egyetem
    Harminc éve választhatják a párok a debreceni szülészeti klinikán az apás szülést. Az idei Születés Hete központi témája az apaság kérdésköre.
    Rózsakert Medical Center
    A Rózsakert Medical Center szülész-nőgyógyász professzora, dr. Marton István vezetett Magyarországon először apás szülést.
    WEBBeteg - Czibere Anikó, újságíró
    Apás szülés: 20 évvel ezelőtt még felhördült mindenki, ha esetleg egy apuka ott szeretett volna lenni gyermeke világrajötténél. Ma már azonban szinte természetes, hogy a maguk módján ők is hozzájárulnak az anyuka fájdalmának enyhítéséhez.
    MTI
    Negyedszázaddal ezelőtt "nyitották ki" a szülőszoba ajtaját a debreceni szülészeti klinikán, s azóta egyre több apa lehet részese kislánya, vagy kisfia megszületésének; az évforduló kapcsán nyílt napot tartanak hétfőn az intézetben.
    Független Hírügynökség
    Az apás szüléseknél kevesebb fájdalomcsillapítóra van szükség, kevesebb a császármetszés, rövidebb a vajúdás ideje és kevesebb a nem kívánt szövődmény - mondta a Független Hírügynökségnek Tóth Zoltán, a Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának igazgatója.