Apás szülés téma

Népszerű az apás szülés

Debreceni Egyetem

Harminc éve választhatják a párok a debreceni szülészeti klinikán az apás szülést. Az idei Születés Hete központi témája az apaság kérdésköre.

Interjú az első apás szülést levezető Prof. dr. Marton Istvánnal

Rózsakert Medical Center

A Rózsakert Medical Center szülész-nőgyógyász professzora, dr. Marton István vezetett Magyarországon először apás szülést.

Apás szülés - Érvek és tapasztalatok

WEBBeteg - Czibere Anikó, újságíró

Apás szülés: 20 évvel ezelőtt még felhördült mindenki, ha esetleg egy apuka ott szeretett volna lenni gyermeke világrajötténél. Ma már azonban szinte természetes, hogy a maguk módján ők is hozzájárulnak az anyuka fájdalmának enyhítéséhez.

Huszonöt éves a szülőszoba a debreceni klinikán

MTI

Negyedszázaddal ezelőtt "nyitották ki" a szülőszoba ajtaját a debreceni szülészeti klinikán, s azóta egyre több apa lehet részese kislánya, vagy kisfia megszületésének; az évforduló kapcsán nyílt napot tartanak hétfőn az intézetben.

Az apás szüléseknél rövidebb a vajúdás

Független Hírügynökség

Az apás szüléseknél kevesebb fájdalomcsillapítóra van szükség, kevesebb a császármetszés, rövidebb a vajúdás ideje és kevesebb a nem kívánt szövődmény - mondta a Független Hírügynökségnek Tóth Zoltán, a Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának igazgatója.