• Akupunktúra téma

    Több mint TestŐr
    Ma már elfogadottak az alternatív gyógymódok. Az akupunktúra, a jóga, a meditáció vagy akár a gyógygombák használata széles körben ismert. A közös ezekben a terápiákban az, hogy mindegyik aktiválja a paraszimpatikus idegrendszert, ami a test és az immunrendszer állapotáért felelős.
    Több mint TestŐr
    A több ezer éves kínai orvoslásra talán az a legjellemzőbb, hogy egészében nézi a szervek összefüggését és a testet. Legismertebb alkalmazott eljárása az akupunktúra, amit sok más módszerrel egészítenek ki. Elsődlegesnek tartják, hogy a betegség kiindulási okát kutassák fel.
    Több mint TestŐr
    A meteorológus sportos, fitt életet él, de a vérnyomására és a koleszterinszintjére vigyáznia kell. Életében először kipróbálta a kínai orvoslásban használt akupunktúra kezelést. A több ezer éves kínai orvoslásban régóta használják ezt a terápiát a szervek harmonizált működésének a visszaállítására. Az orvos megnyugtatta Lajost, hogy ezek a tünetek akupunktúrával is helyreállíthatók.
    Fájdalomközpont - Dr. Arnold Dénes Arnold MSc, sebész, fájdalomspecialista
    Szakértő kezekben az akupunktúra hatékony fájdalomcsillapító módszer mozgásszervi panaszok esetében. Dr. Arnold Dénes Arnold MSc, a Fájdalomközpont sebésze, fájdalomspecialista és akupunktőr a módszer bizonyított hatásairól és az integratív megközelítés működéséről beszélt.
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos szakorvosjelölt
    A komplementer medicina olyan kiegészítő gyógymódokat foglal magában, amelyek a hagyományos, más néven allopátiás orvoslás eljárásai mellett alkalmazhatók a tökéletesebb gyógyulás érdekében. Hazánkban gyakran az alternatív gyógyászat kifejezést használják szinonimaként, ami nem megalapozott és könnyen tévútra viheti a komplementer medicina fogalmát.
    Több mint TestŐr
    A több ezer éves kínai orvoslás holisztikusan szemléli az emberi test egészségét. Például a gerinc mentén az összes szerv össze van kapcsolódva, így az ott található akupunktúrás pontokon keresztül tűszúrással szabályozhatóak a szervi működések. De a diagnosztizálásnál is fontos a gerinc. Hiszen attól függően, melyik csigolyával van a gond, más és más szervre utal a fájdalom. A kínai gyógyításban nagy szerepet kapnak például a gyógynövények, gyógygombák is. Több ezer éves tapasztalattal egy képzett kínai orvos a tünetek után, akár csak a patikus, tudja, hogy miből hány gramm szükséges a gyógyulás elősegítéséhez.
    drportal.hu
    A migrén, sokak hiedelmével szemben egyáltalán nem új keletű kór, a tünetek alapján valószínűnek tűnik, hogy a migrén az egyik legősibb betegség az emberiség történelmében.
    Több mint TestŐr
    A betegségek nagy része helyes életmóddal megelőzhető, vagy a következményei csökkenthetők.
    Több mint TestŐr
    Ha egy vérvétel során magas süllyedést állapítanak meg, ám semmilyen szervi bajt vagy gyulladást nem észlelünk, elkezdődhet a góckutatás.
    WEBBeteg
    Dr. Boha Katalin neurológus és pszichiáter szakorvos szakmai önéletrajza.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!