Örökítőanyag téma

Számos településen tovább emelkedett a szennyvízminták koronavírus-koncentrációja

koronavirus.gov.hu

A 9. héten számos településen tovább emelkedett a szennyvízminták SARS-CoV-2-koncentrációja, az eredmények megközelítik az őszi járványcsúcs esetében tapasztalt értékeket.

Több városban ismét emelkedik a koronavírus koncentráció

koronavirus.gov.hu

A 8. héten országos átlagban ismét nőtt a szennyvízminták átlagos SARS-CoV-2 koncentrációja. A szennyvízmintákban Békéscsabán, Budapesten, Kecskeméten, Pécsett és Szekszárdon tapasztaltunk emelkedést, amíg Zalaegerszegen csökkenő a tendencia.

Több település szennyvizében továbbra is emelkedik a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

koronavirus.gov.hu

A hatodik héten tovább folytatódott a növekedés a szennyvízminták átlagos koronavírus koncentrációjában.

Országos átlagban ismét emelkedik a szennyvízben a koronavírus koncentrációja

Nemzeti Népegészségügyi Központ

Az 5. héten országos átlagban ismét emelkedik a szennyvízmintákban az új koronavírus örökítőanyagának koncentrációja. Az elvégzett vizsgálatok azt mutatják, hogy a budapesti északi és déli szennyvíztisztító mintájában, valamint Győrben, Miskolcon és Székesfehérváron növekvő tendenciát mértek a SARS-CoV-2 vírus örökítőanyagának mennyiségében, míg Békéscsabán és Kecskeméten csökkenés tapasztalható.

Két településen ismét emelkedik a szennyvízben a koronavírus koncentrációja

Nemzeti Népegészségügyi Központ

Az előző hetek csökkenése után a 4. héten országos átlagban ismét emelkedik a szennyvízmintákban az új koronavírus örökítőanyagának koncentrációja. Az elvégzett vizsgálatok azt mutatják, hogy Debrecenben és Nyíregyházán növekvő, míg Győrben, Pécsett és Szombathelyen csökkenő tendenciát mértek a SARS-CoV-2 vírus örökítőanyagának mennyiségében.

Egyre több településen alacsony a szennyvízben mért koronavírus koncentráció

Nemzeti Népegészségügyi Központ

Az új koronavírus örökítőanyagának koncentrációja országos átlagban csökkenő tendenciát mutat a harmadik heti szennyvízvizsgálatok eredményei alapján.

Továbbra is többnyire stagnáló a szennyvízben mért koronavírus koncentráció

Nemzeti Népegészségügyi Központ

A második heti szennyvíz eredmények országosan továbbra sem mutatnak jelentős változást. Ezen a héten a szennyvízmintákban mért átlagos SARS-CoV-2 koncentráció továbbra is stagnál.

Több magyar városban is emelkedik a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

Nemzeti Népegészségügyi Központ

A 51. heti adatok alapján Békéscsabán, Nyíregyházán, Szekszárdon és a Budapest környéki településeken (Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta) emelkedik a koronavírusvírus örökítőanyagának koncentrációja. Ugyanakkor a vizsgálati eredmények azt mutatják, hogy a legtöbb szennyvízmintában stagnál a SARS-CoV-2 örökítőanyag mennyisége. Egerben a korábbi hetek adataihoz képest csökkenés tapasztalható.