Egy nap eseményei

Blog: Áldott állapotban - Szerző: kranki

Nagyon gyorsan telnek a napok! Ha belegondolok, már Ágica több, mint két hetes! Szinte észre sem vesszük, és már megint elmúlt egy nap!

A reggel általában fél nyolc és nyolc körül kezdődik nálunk. Először Tomcsi ébred fel, majd a kishuga. Apa kicseréli Tomcsi alatt a pelust, és felöltözteti. Addig én Ágicát rendezem. Ő reggelizik előbb, hisz neki a legfontosabb és a legegyszerűbb a kaja elkészítése. :)..

Csak előveszem a cicit, és kész! Milyen a természet! Hogy kitalálta ezt a szoptatást! Mennyire kényelmes nekünk édesanyáknak! Nem kell sterilizálni a cumisüveget, nem kell keverni, melegíteni az ennivalót és nem utolsó sorban a kisbaba számára nélkülözhetetlen tápanyagokat tartalmaz, erősíti az immunrendszerét, és még folytathatnám a pozitív dolgokat. De gondolom, ezeket már Ti is tudjátok!

Ha Ágica befejezte a szopizást, megbüfiztetem, kicserélem a pelenkát és visszateszem a kiságyba. Ezután megyek a fiúk után a konyhába reggelizni. Ekkora már Tomcsi szendvicsét apa elkészítette, vagy közben megérkezett mama, és átvette a vezetést. Ugyanis apának dolgozni kell menni.

A reggeli elfogyasztása után összepakolunk a konyhában, majd mama és Tomcsi lemennek sétálni. Ilyenkor elmennek a boltba, vagy meglátogatják dédimamáékat, akik három percre laknak tőlünk. Ezalatt én pihenek, ugyanis még egy kicsit gyengének érzem magam (a védőnőm szerint ez normális, hisz még két hete szültem).Fél 12 körül feljönnek, ebéd - ha van kedve enni -, és következik a csendes pihenő. Ez általában délután kettő, vagy fél háromig is eltarthat. Közben Ágicának újabb pelus csere és szopcsi következik.

Délután, ha hűlt az idő (pillanatnyilag visszatért a kánikula), 17 óra után Tomcsinak apával a játszótéren a helye! Ha már ott az idő, vagy Tomcsi jelez - hozza az apa vagy a saját cipőjét -, vagy Panni felkiabál, hogy " TOOOMIIIIII, GYEREEEEE!"

És a mi kisfiúnk szalad az ablakhoz,és válaszol, egyenlőre a saját kis nyelvén, mindjárt megyek! - gondolom én, vagy valami hasonlót.

A játszin az anyukák már minden nap kérdeznek, hogy hogy vagyunk és mikor megyünk már le. Én sem bírom már sokáig, ezért a héten, ha marad a jó idő, lesétálunk.

Este hét óra körül jönnek fel a fiúk, akkor gyors vacsora és kezdődhet a fürdés! Utána mindkét gyermek megissza a tejcsi adagját, ki üvegből, ki pedig ciciből, és jöhet az alvás.

Ágica 3-4 óránként eszik, ezért éjfélkor és négy-öt körül evési idő van. Tomcsi változó, hogy mikor ébred fel, hogy szomjas vagy éhes. Egyenlőre nem azonos időben történik a kettő, de szerencsére a nagy fiúhoz apa kel fel, és rendezi.

A barátnőm (még nincs babájuk) kérdezte valamelyik nap, hogy bírom és nem-e vagyok fáradt? Pillanatnyilag még fel vagyok töltődve és nem érzem a fáradtságot. Mennyi erőt tud adni ez a két kis apróság! Imádom őket!

Én vagyok a VILÁG LEGBOLDOGABB ANYUKÁJA!