Zajlik az élet

Blog: Pánik indul... - Szerző: ajtatosmano.
Hali! Még megvagyok, csak két napja nem jött be semmilyen oldal, vagy ha mégis, akkor csak nagyon rövid időre, aztán szó nélkül ledobott. Talán már írtam, hogy olyan helyen lakunk, ahol nagyon változó a térerő, a telefonálás is kész tortúra. Nem mindegy, hogy milyen (20-as, 30-as, vagy 70-es), mindegyik máshol működik a lakásban. Pedig sokminden történt. No, nem egészségügyileg, mert úgy hálistennek jól vagyok. Szombaton meglógtak a kutyák! Valamelyik nagyon okos nyitva felejtette a kaput. Jó tudom, a kutyát meg kell nevelni, hogy ne menjen ki a kapun, de akkor is! A kapunak zárva kell lenni! Egész délelőttre eltűntek, az egész környéket bejártuk, de nem találtuk őket. Nagyon le voltam törve, mert imádom őket! Végül délután előkerültek, maguktól haza jöttek. Beki (hivatalosan Blackey a neve), a házikutya olyan büdös volt, hogy muszáj volt megfürdetnem. Nem tudom, merre járt, de olyan istálló szaga volt. Tehát, a fürdetés. Nem nagyon szoktam fürdetni, mert rendszeresen nyíratva van (lévén uszkár), de most nem volt mese! Első kérdés, hol csináljam? A férjem azt mondta, kint az udvaron a kiskádban. De ott hideg van! Itt a lakásban csak zuhanyfülke van, ami végül is hasznosnak bizonyult, mert nem tudott kiszökni, ugyanis utálja a vizet. Szuperül megfürdettem a saját tusfürdőmmel, utána megfésültem (ezt is utálja). Szegénykém úgy reszketett, mint a nyárfalevél. Bekapcsoltam a hősugárzót, hátha fázik. Nos, nyugodtan kijelenthetem, hogy trópusi kutyám van! Az én lábam már majd' leégett, ő meg vígan ült és melegedett. Most nagyon finom, puha lett a szőre, lehet, hogy máskor is fürdünk.
Tegnap kihívtuk az állatorvost, mert Kornélnak (németjuhi és házőrző a beosztása) valami baja van, és amúgy is esedékes az oltás, a kocsiba viszont nem lehet beimádkozni. A doki azt mondta, hogy valami allergia, ezért hullott ki a szőr a nyakán. Kapott két szurit, majd két hét múlva jön megnézni. Ha már itt volt a doki bácsi (aki druszája a kutyinak), megnézettük a cicát is (neki a neve is ez:Cica). Vele minden rendben volt, csak a fülét tisztította ki. Na, az se volt semmi, mert nagyon koszos volt, és közben szegény olyan keservesen nyávogott, hogy rossz volt hallgatni. Kapott fülcseppet is. Ez a kis vizit potom 15000 ft-unkba került. No de, mindent az egészségért, mi szeretjük az állatainkat!
Ma megint rendesen felbosszantott a szomszéd banya (az, aki mindenkivel haragban van), a kerítés túloldaláról kiabált, hogy kössem meg a kutyámat,mert ugat!!! Éppen fát vágtam, de mérgemben bejöttem a házba, és idegnyugtatásként puccba vágtam a konyhát. Elkapott a takarítási láz, alig bírtam abbahagyni. Pedig nem vagyok egy rendmániás házitündér! A férjem tök cuki volt, mikor elmondtam neki a szomszéd banyát, azt mondta, ne hagyjam magam, nyugodtan szóljak neki vissza.
Ja, hétfőn sütöttem pogácsát. Már sokszor csináltam, mindig másfélét, de az én Drágám azt mondta, hogy eddig ez a legfinomabb. Nagyon jól esett a dícséret, mert nem osztogatja túl gyakran!