Csakúgy írkálok

Blog: Pánik indul... - Szerző: ajtatosmano.
Érdekes az orvostudomány vagy az állam? Már említettem, hogy van egy értelmi fogyatékos nevelt lányom. Születésétől fogva az, tehát nem fog meggyógyulni. Ennek ellenére 5 évente el kell vele menni az orvosszakértői intézetbe, hogy megnézzék "valóban" beteg-e. De minek? Nekem ez magas! Ha már itt tartunk azzal sem értek egyet, hogy ketten összesen (ő rokkant járadékot és családi pótlékot kap, én ápolási díjat)nem kapunk 80 ezer ft-ot. Ebből nem lehetne megélni, ha a férjem nem keresne. Azért szívesen meghallgatnám azt, aki ezt kitalálta, hogy milyen indokai vannak.
Tegnap volt Muzsikának (én így hívom) a születésnapja, sütöttem neki tortát, tüzijáték is volt benne. Az volt a legérdekesebb, hogy már hónapok óta kérdezi, hogy mennyit kell még aludni a szülinapjáig, erre aznap, amikor van, elfelejtette. Teljesen meg volt lepődve, hogy tényleg, ma van? Tök cuki volt.
Tegnap elolvastam egy halom cikket az altzheimer-kórról, de nem lettem okosabb. Nekem legalábbis nem egyértelmű, hogy mik a tünetei, a gyógyszerekhez meg rögtön odaírják, hogy milyen mellékhatásai vannak. Azért tájékozódtam, mert a Papa nem tetszik nekem az utóbbi időben. Sokmindent elfelejt, és élete során rengetegszer beütötte a fejét. Azt szokta mondani, hogy ha egyszer meghal, nézessük meg az agyát, mert az orvosok csodájára fognak járni.