• pánikcsata
    hilda blogja

    KÁNIKULÁBAN

    Azt hiszem, ezzel nem vagyok egyedül. Mármint a meleghez való gyötrő viszonyommal. A pánikbetegek népes társadalmában szignifikánsan többségben lehetnek azok, akik szenvednek ettől.

    A hőségben különös előszerettel burjánzanak a pánik rejtett csírái is. Az az ember, aki a mindennapi életben is gyakrabban van rosszul, mint egy normális embertársa- nem számíthat semmi jóra a nyári kánikula idején. Ha csak nem tengerparta vagy más hűsítő vízpartra veti jó sorsa.Mert a betonban szinte tutira vehető a csatározások ugrásszerű megnövekedése.

    Nem elég, hogy amúgy is, alapból szédeleg az ember, jön egy ilyen őrült nyár, amit legalábbis rebesgetnek a meterológusok. Igaz, én nem panaszkodhatok, mert mind a lakásunk, mind a dolgozónk jó klímájú, nincs szükség semmiféle készülékre ahhoz, hogy elviselhető hőmérsékletet varázsoljunk.

    Úgyhogy azt a fél-fél órát kell valahogy kibírnom, ami a lakás és a munkahely között adódik minden áldott nap, oda és vissza.

    Minden eshetőségre felkészülve tartok magamnál vizet, amit vagy magamba locsolok időnként, vagy a fejtetőmre. Ez egy roppant hatásos és kellemes mutatvány, hátránya, hogy csak olyan helyen alkalmazhatom, ahol nem vagyok szem előtt, mert attól tartok, kicsit feltűnő jelenség lennék ezzel a sajátos  perfomance-szal.

    Nem mindegy ugyanis, hogy teszed. Nem a nyakadba kell zúdítani a vizet (bár adott esetben az se lenne rossz), hanem finoman, az ujjbegyeidre kell csöpögtetni néhány vízcseppet, amit aztán komótosan továbbítasz a fejed búbjára, az egykori kutacsok helyére. Ha még arra is van közben alkalom, hogy behúnyd a szemed, és átadd magad a frissülés tudatának, akkor még jobb a helyzet


   • Blog leírása

    Manapság "divatos" lett a pánikbetegség.Sokkal többen szenvednek tőle, mint amennyien beszélnek róla. A kibeszélés, a sorstárskeresés viszonylag egyszerű alternatívája a terápiának.
    Látogatás: 240828 alkalommal

    A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

   • Hirdetések
   • Saját oldal

   • Hirdetés