MI KELL A PÁNIKBETEGSÉG MEGSZERZÉSÉHEZ?

Manapság "divatos" lett a pánikbetegség.Sokkal többen szenvednek tőle, mint amennyien beszélnek róla. A kibeszélés, a sorstárskeresés viszonylag egyszerű alternatívája a terápiának.

Pár éve kezembe akadt egy könyv. Akkor már én is átéltem néhány rohamot, kompetens lettem a dologban.

A könyv felsorolt egy tucat  tényezőt, amely erősítheti, determinálhatja a rohamot. Be kellett látnom, hogy klasszikus eset vagyok. Annyira, hogy azon még magam is elcsodálkoztam.

Mi szükségeltetik ahhoz, hogy valaki egy jó kis pánikbetegséget szerezzen? Jó, ha alapvetően szorongó alkat. Oké, ez stimmel.

Ígéretes jel, ha olyan betegségekben szenved, amiben a légszomj megélése minden napos (asztma, szénanátha, szívbetegség, ilyesmi.)Ez is adott.

Növeli az esélyeket, ha az illető átesett már egy-két komoly fizikai fájdalmon (műtét,törés, zúzódás). Nyert.

Sokat nyom a latban néhány lelki trauma, haláleset, rossz párkapcsolat, munkahelyi problémák. Kinek ne lenne ilyen?

És még felsorolt a könyv pár kelléket, én meg csak pipáltam. Tíz tételből legalább kilencet mondhattam magaménak.Ha így ikszelhettem volna a lottószelvényeket, akkor már milliárdos lennék.

Szóval a tudomány mai állása szerint semmi csodálkozni való nincs azon, hogy idejutottam. Bele van kódolva az életembe. Ehhez az életsorshoz ez dukál, mint egy extra bónus. Fogd, és vidd! Birkózz meg vele! Fütyülj rá! Dögölj bele! -ki-ki  választhat, melyik perspektíva szimpatikusabb számára. Csak az egyénisége, karmája, ereje, segítőapparátusa és ki tudja még mije szabhat határokat.

Hozzászólások (0)