Az alkoholfüggőség - a leszokás módszerei

Az alkoholfüggőség kezelése nagyon összetett, hiszen kezelni kell a megvonási tüneteket, csökkenteni kell az alkohol iránti vágyat, végül kezelni kell az alkoholizmus következtében kialakuló egyéb kórállapotokat.

A fórumban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság- és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal. Orvos szakértőinknek szánt kérdését ne itt, hanem az Orvos válaszol rovatban tegye fel!

Tisztelt Doktornő! Nagy örömmel olvastam

Hozzászóló: Zsuzsa, 2008-08-05 07:00
Tisztelt Doktornő! Nagy örömmel olvastam most ezt a cikket! Én ezeket nem régen átéltem.1éve feküdtem egy nagyon jó és aranyos kórházban a pshiátrián a szenvedély betegek osztályán.Olyan segitőkészek voltak ott mindenki hogy el sem tudom mondani és felejteni.Nem bántam meg semmit mert nem csak az alkoholról hanem a nagymennyiségű gyógyszerekről is leszoktattak.Nem volt könnyű de végig csináltam.Én csak ezt mindenkinek tudom ajánlani mert megéri!Szeretnék beszélgetni valakivel de nem tudom hol keressek olyan embert aki végighallgat.Jártam az Aninim Alkoholisták gyűlésére de sajnos ezt már nem tudom megtenni mert ahol én lakom ilyen nincs és legközelebb csak 100km-re van.Már gondolkodtam rajta hogy szervezek egy ilyen gyűlést csak nem tudom hogyan kezdjek hozzá.Kérem doktornő segítsen nekem.Csak beszélgetni szeretnék!Miképpen alapitsak meg egy ilyen csoport gyűlést?Szeretnék segiteni azoknak akik még nem igazán döntötték el mit akarnak.Nekem már nagy tapasztalatom van ezen a téren.Pszichés problémáim is voltak emellett emire 22évig erős gyógyszereket szedtem.Az alkohol elvonó kúrán ezt is elvették tőlem és azóta nem szedek semmit és nem is hiányzik.Kérem a segitségét Doktornő! Tisztelettel:Baloghné