Távollátás

Fiatal korban a lencse még rugalmas, így a szem megfelelő alkalmazkodással egy ideig korrigálni tudja a távollátást, ám később mindenképp szükség van látáskorrekcióra.

A fórumban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság- és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal. Orvos szakértőinknek szánt kérdését ne itt, hanem az Orvos válaszol rovatban tegye fel!

Monitor méret

Hozzászóló: szazo, 2009-07-22 16:20
Én is nagy monitorral dolgozom (programozás). Igaz nem 40", csak 24. A tapasztalatom ezzel kapcsolatban hogy nem rontja jobban a szemet mint a 19"-os. Lényeg hogy nagyobb távról nézd mint a 19"-est. Javaslom még a monitroszűrős szemüveget, én azt használom már jó ideje, igaz drágább lesz a szemüveg mint nélküle, de megéri. Remélem tudtam neked segíteni.

Nagy LCD Monitor Használata

Hozzászóló: veti1, 2008-08-04 15:53
Válasz erre: szazo, 2009-07-22 16:20
Kedves válaszadó! Arra szeretnék választ kapni, hogy jelent-e különbséget, vagy plusz veszélyt az, hogy a munka során milyen méretű LCD kijelzőt nézek. Eddig egy 19"-os méretűt használtam 1,2 méterről, de szeretnék egy 40"-osra váltani a nagyobb munkafelület miatt. Jelent-e ez a méretváltoztatás a szememre bármiféle plusz veszélyt az eddigi 19"-os mérethez képest? Én úgy tudom, hogy alapvetően a merev bámulás és erőltett figyelés csökkenti a pupillák rugalmasságát. Egy 40"-os kijelzőnél, sem hiszem, hogy ez másként van, sőt talán a nagyobb méret miatt, ha a képernyő széle felé "dolgozik" az ember szeme, akkor valamivel távolabbra is fókuszál a szem, mintha a középpontot nézném. Tehát minimális szinten feltételezném, hogy valamivel aktívabb is lenne a pupilla használata, és nem annyira "merev". Természetesen a kijelzőket alacsony fényerő mellett használom, sőt a nagy kijelzőn, ha a betűk nagyobbak, még a megeröltetés sem annyira erős, mint egy 19"-osnál, vagy tévedek? A választ előre is köszönöm! Köszönettel, Péter!