A mozgás- és talajérzékelés jelenthet gondot

A Magyarok a Világ Nyolcezresein idei expedíciójának célja a 8201 méter magas Cho Oyu, a világ hatodik legmagasabb csúcsa, amely Nepál és Kína (Tibet) határán fekszik. Az expedíció hivatalos egészségügyi blogja.

WEBBeteg háttér: Dr. Pavlik Gábort, a Sportegészségügyi Szakmai Kollégium vezetőjét kérdezte a WEBBeteg a laikus számára ugyancsak veszélyesnek tűnő vállalkozásról. A szakember kérdésünkre elmondta: probléma adódhat abból, hogy Erőss Zsolt nem annyira ura a mozdulatainak, nem érzékeli annyira a talajt, a lejtőket, a göröngyöket, mint egy két lábbal élő ember. Sok gyakorlással, odafigyeléssel ebben is lehet fejlődni. Erőss Zsoltnak figyelnie kellett arra is, hogy egyeztessen a protézis készítőjével, hogy a jobb lábát pótoló művégtag mennyire reagál a hőingadozásra a Himalájában.

Dr. Pavlik Gábor saját bevallása szerint sok éves pályafutás alatt még soha nem találkozott ilyen extrém sportteljesítménnyel. Olyat már látott, hogy a sípályán egy vagy két alsó végtag nélküli emberek síeltek, de ennyire extrém vállalkozásnak még nem volt tanúja. A teljes cikk...

Hozzászólások (0)