A párterápia is segíthet

Blog: Potenciális örömök - Szerző: BeFree
A merevedési zavar, mi tagadás, még ma is komoly tabunak számít. Épp ennek köszönhető, hogy az emberek nem beszélnek róla - sem társukkal, sem talán épp hasonló problémával küszködő barátjukkal/ismerősükkel. Sokan próbálják minél tovább halogatni a helyzettel való szembesülést, vagy más, külső tényezőkre hivatkozva elhárítják az egészet.
Ezek után már nem meglepő, hogy mindössze néhány százaléknyira becslik azok arányát, akik orvosi segítséget kérnek…
Alapjában véve a párok hozzáállásán, illetve szemléletmódján múlik, hogy elindulnak-e valamilyen megoldást keresni, avagy beletörődnek a helyzetbe.
 
A továbbiakban tekintsük csak azokat, akiket nem bénít le a túlzott szemérmesség, a kapcsolat visszafordíthatatlan megromlása miatti szorongás, vagy a partnertől való teljes elhidegülés közönye – ők ugyanis azok, akik próbálnak tenni az ügyért.
Általánosságban elmondható, hogy a nők inkább hajlamosak lelki-párkapcsolati tényezőkből eredeztetni a problémát, ezért gyakrabban fordulnak segítségért pszichológushoz, pszichiáterhez, esetleg szexológus szakorvoshoz. 
A férfiak egy része rávehető a párterápiára, de a többség ódzkodik egy idegen előtt megbeszélni az intim kudarcokat. Ők egyébként is az egyszerűbb, gyorsabb megoldásokat kedvelik, mintsem a „parttalan lelkizést”, és a múlt sérelmeiben való vájkálást.