A világ és ami mögötte van

Blog: Potenciális örömök - Szerző: BeFree
A férfi merevedési zavara számos aspektusból kihat a kapcsolatra, illetve az egész család hétköznapjaira – mivel az általa generált feszültség kivetül más, ettől látszólag független területekre. Mennyi duzzogás, vádaskodás, gyanakvás okozója a megromlott szexuális élet? Vajon hány apró-cseprő nézeteltérés fajul el emiatt?
 
A téma nem csak a beteget, hanem partnerét is ugyanolyan mértékben érinti. A férfi aggódik, szorong, összeomlik – természetesen nem nyilvánosan, hanem magába fordulva, miközben a külvilág csak azt tapasztalja, hogy valami nincs rendben.
 
Természetes női reakció, hogy a nőiesség mércéje a férfira gyakorolt vonzerő. Amennyiben a visszajelzés kezd ritkulni, és emellett kedvezőtlenné is válik, a nőben is elindul a pánikreakció. Elsőként leginkább a tagadás jelenik meg, mint énvédő mechanizmus, mely működik mindaddig is, amíg a probléma nem válik teljesen egyértelművé – de sokszor még annál is tovább. Amíg a szembesülés kritikus kérdésében a férfiak inkább felelőst keresnek, a nők hajlamosabbak magukban keresni a hibát.