Tettekkel a merevedési zavar ellen

Blog: Potenciális örömök - Szerző: BeFree

Ha a merevedés nem jön, akkor menjünk mi a probléma elé! Lehetne ez is a mottója egy programnak, amit a potenciazavar leküzdéséért indítanak. Megmosolyogtató, de igaz.

Szeretném korábbi bejegyzésem szálát felvenni és ott folytatni fejtegetésem, ahol abbahagytam: információ, információ, információ. Nem lehet elég gyakran taglalni, hogy milyen sokat számít az, valaki mennyire tájékozott. Sajnos az ilyen kényes betegségeknél, mint a merevedési zavar, ez hatványozottan igaz.

Példának hoztam az internetet, és nem is mellékesen, hanem mint nagyon fontos információs felületet. Tény, hogy hazánkban még nem természetes minden háztartásban a számítógép és a web, de ez változik, és állandóan nő azon háztartások száma, ahol már van és használják is. Persze a fiatalabb generációnak nehogy problémát nem okoz, egyenesen igényük van már az internetelérésre, de rá kell ébrednie a velem egyidős, középkorú rétegnek is, hogy ez nem egy rossz dolog, épp ellenkezőleg, nagyon hasznos, mi több olcsó információforrás. Vegyük példának ezt az oldalt. Számos betegségről van itt nagyon érdekes, új és persze kevésbbé izgalmas, de annál fontosabb információ, így a potenciazavarról is. Ha valakiben megvan az igény arra, hogy olvasson, itt aztán megteheti. épp így a blogomat is. A kérdés most sem az, hogy lehet-e valamit tenni, hanem az, hogy merünk és akarunk-e? Vagyis, ha merevedési gondjaink nem múlnak el maguktól (és miért múlnának el, ha még szembe nézni sincs erőnk azzal, hogy gond van), akkor itt a lehetőség, hogy elinduljunk a megoldás felé, nekünk csak akarni kell.

Ha a hegy nem jön Mohamedhez, Mohamed megy a hegyhez. (Így van ez pontosan? De nem is érdekes, hiszen értik: addig nem lesz itt merevedés, amíg nem dolgoznak meg érte. :) )