Szex vagy kórház?

Blog: Potenciális örömök - Szerző: BeFree

Azt kérdezi a terapeuta: "Mikor szeretkezett utoljára?" A férfi azt válaszolja: "Régen". Tipikus lenne ez a jelenet, ha elmondhatnánk, hogy a merevedési zavarral küzdő férfiak elmennek terapeutához, vagy urológushoz vagy szexuálpszichológushoz. De a magyar beteg nem megy el.

Ha már otthon beburkolózunk, mint ezt korábbi bejegyzésemben a fiatal pár esete is mutatta, akkor az esélyről is lemondunk, hogy rendbe jöjjön szexuális életünk. Tegyük fel, hogy az illető beismeri magának, hogy probléma van, amit kezelni kell, és elkezdi felmérni, hogy kihez fordulhat. Sajnos már itt is gondok vannak, hiszen sokkal könnyebben juthat hozzá illegális szerekhez vagy potencianövelő hatással kecsegtető kiegészítőkhöz, mint hogy bejusson egy szakemberhez és megossza vele problémáját. Az illegális kereskedelem a nyitottabb társadalom és preventív hozzállás ellenére is burjánzik. Ennek az az igaz árnyoldala, hogy a beteg nem tudja mit szed be, így akár az életét is veszélyeztetheti szélsőséges esetben. Ráadásul arról nem is beszélve, hogy ez az ami igazán rombolja az orvosok/szakemberek hitelét, jelentőségét, mert azt sugallja, "nem kell nekem tanács, beszéd, kínos helyzet, megoldom egyedül, és újra rendben lesz minden". Így már feleslegesnek tűnik az orvos és szaktudása. Persze amikor nem jönnek rendbe a dolgok, nem lesz világraszóló erekció, sőt még egyéb egészségügyi gondjai is támadnak az illetőnek, akkor meg gyógyítsa meg a szakorvos. Hiszen ez a dolga.

Elnézést a gúnyoros felhangért, de hát mi ez, ha nem színtiszta önámítás és butaság? A fenti jelenetért ugyan vállalni kell némi kellemetlenséget, de ha tényleg szeretkezni akarunk, nem pedig egyéb bajokat összeszedni, bíznunk kell a szakemberben.