Gondolatban elbukott szex

Blog: Potenciális örömök - Szerző: BeFree

A menő menedzser és a kiábrándult királylány történetét folyatva: a hölgy tehát visszajött hozzám, mivel párját nem tudta rávenni, hogy valljon színt. Így Ő döntött úgy, hogy magánéletük kínos részleteit megbeszéli velem, hátha tudok segíteni. Megjegyzem ilyen régóta fennálló probléma esetén már régen nem elegendő a beszélgetés, a kommunikáció. Szükséges, de nem elegendő.

A hölgy tehát jelezte, hogy a legnagyobb gond, hogy már el sem jutnak a próbálkozásig, mert annyira sokszor megismétlődött a "bukás", hogy nem mer egyikőjük sem kezdeményezni. A lényeg az, hogy miután párjának nem jönnek össze a dolgok, befelé fordul, és hibáztatja önmagát, de a hölgyet is. Amíg még próbálkoznak, a stressztől és túlhajtottságtól valószínűleg szintén nem sikerül összehozni egy kellemes együttlétet, ezért a folyamatos negatív visszacsatolás hozzákapcsolódik a szeretkezés gondolatához. Így, ha csak arra gondolnak, hogy szexuális együttlét, máris bekapcsol a pánik gomb: Bbbbrrrrrrrrrrrr.....ne próbáld, mert úgysem megy, így legalább elkerülöd az újabb leégést. Ez igaz a hölgyre is, hiszen számára is kudarc az, hogy párjának nem áll fell, úgy érzi, nem elég vonzó, és a szeretkezések alkalmával neki is megszégyenülés az, amikor nem jönnek össze a dolgok.

Na de. Ha túltekintünk azon, hogy ebben az esetben már fizikális okai is vannak a merevedési gondnak, rá kell jönnünk, hogy számos esetben a kapcsolt attitűdök és negatív gondolatok kezelése lenne az első és legfontosabb dolog, ami a kevésbbé komoly szexuális válságokat helyre hozhatná.