A merevedési zavar a fiatalokat sem kerüli el

Blog: Potenciális örömök - Szerző: BeFree

Hogy is van a mondás? "Fiatalság: bolondság". Érdekes mondás. Nem tudom a bolondságot ma hogyan értenénk, de ahogy egyre inkább felpörgött életet élünk, a fiatalok tényleg megbolondulnak. Civilizációs betegség ez is, túlhajtjuk magunkat. Ha rossz anyagi körülmények között élünk, akkor fel szeretnénk törni, ha jó az egzisztenciánk, akkor mindenáron fenn akarjuk tartani. 

Nem mondok újat, ha azt állítom, hogy ez sok fiatalnál okoz "potenciazavart". És nem feltétlen kell idézőjelbe tennem a szót, mert nem csak libidócsökkenésről beszélhetek, hanem tényleges merevedési zavarról. A 20 és 30 évesek rákfenéje nem az öregkor, hanem a szellemi túlhajszoltság. Volt is erre precedens, mióta az egészségügyben dolozok számos betegnél láttam ezeket a tüneteket. Persze nem állíthatom 100%-os biztonsággal, hogy gondjaik voltak az ágyban is, de azokból a tünetekből, amelyekkel bekerültek hozzánk,  ez következik.

Volt egy eset, amiről csak azért tudok, mert az illető srác párja akart velem beszélni. Ebből is látszik, hogy mi itt a legnagyobb probléma: nincs kommunikáció. A beteg nem mer beszélni az orvossal, mert szégyenli a problémáját, ami persze magától nem oldódik meg, és a párkapcsolata is tönkre megy. Vajon hány ember küzd ezzel a problémával, mert nem beszél róla senkivel? Szomorú, hogy a tudomány ennyire elől jár, akiknek pedig segíthetne, azok ennyire nem értek még meg rá. Itt is erről volt szó, a srác a szokásos tünetekkel jött be: lehangoltság, depressziós tünetek, állandó fáradtság. Állítom, hogy nagyon jól élt (anyagi szempontból), jó kocsi (márkát direkt nem mondok, de erős középkategóriás), igényes megjelenés, aktatáska és egy csinos hölgy az oldalán. Olyan 20-as vége, korai 30-as lehetett. Az a fajta, akire ha ránéz az ember azt mondja: bárcsak én is így élhetnék.

Menedzserbetegség. Tudom divatos megnevezés. A lényeg, hogy a  srác kifutott az erejéből. Rengeteg munka, semmi magánélet, állandó rohanás, a pénz, a pozíció kergetése. Nem pszichológiai kiselőadást akarok tartani, ehhez még végzettség sem kell igazán. Az a furcsa, hogy az embernek tudnia kellene, hogy mit tegyen ilyenkor, éreznie kellene, hogy változtatni kell. És nem teszi. De miért nem? Ehelyett padlógáz, és széthajtja magát.
A párja csak később jött vissza, egyedül. Meg is lepett. Elmondta, hogy régóta gondjaik vannak, problémák, amelyek csak egyre súlyosabbak, mióta előléptették a srácot. Ma már nem szeretkeznek, mert annyira kínossá vált, és nem akarják egymást kellemetlen helyzetbe hozni. Korábban még próbálkoztak, de a srácnak nem jött össze az aktushoz szükséges állapot. A hölgy azt mondta, ez többször is előfordult, és minden alkalommal úgy érzete, hogy egyre nagyobb szakadék van közöttük, és inkább nem kockáztatta. Arról pedig már nem is beszéltek, hogy vannak-e szexuális vágyaik, kívánja-e egyáltalán.

Nem szeretnék senkit sem megbántani, de majd folyt. köv., most dolgoznom kell. 

Ajánlom: zanaminak