Potencianövelő illegálisan?

Blog: Potenciális örömök - Szerző: BeFree
A potencia-problémák kezelésére számos készítmény elérhető.
Egy részük vény nélkül is kapható a patikákban vagy drogériákban - ezek beszerzésekor könnyebbséget jelent, hogy nem kell idegenek előtt beszélni a problémáról. Többségük ráadásul különféle gyógynövényekből készül, amelyeket általában biztonságosnak, vagy legalábbis kockázatmentesnek tartanak. A palettáról természetesen nem hiányoznak a „csodaszerek” sem. Ezek gyakran erőt és férfiasságot sugalló csomagolásban kaphatók (pl. bikát, tigrist vagy sárkányt ábrázoló dobozban), de összetételük a laikusok számára nem sokat mond, hatásmechanizmusukról pedig többnyire nem is esik szó.
Kutatásokból egyértelműen kiderül, hogy a vény nélküli „potencianövelők” iránt összességében meglehetősen visszafogott az érdeklődés - függetlenül a dobozon illetve a hirdetésben szereplő ígéretektől.
 
A gyógyszeres megoldástól nem idegenkedők választják a tablettás megoldást. Ehhez azonban muszáj receptet beszerezni, tehát az orvos nem kerülhető meg. A háziorvos felkeresése mellett szólhat érvként a hosszú ideje fennálló, és emiatt talán bizalmasabb orvos-beteg kapcsolat.
Természetesen az is lehet, hogy egy idegen előtt könnyebb felvállalni a problémát – ilyenkor kerül képbe az urológus vagy andrológus szakorvos.
 
Mint az élet bármely más területén, itt is sokan próbálnak kiskapukat keresni, és bizony sokan találnak is… Az illegális forrásból (pl. interneten keresztül) beszerzett, bizonytalan eredetű gyógyszerek jelentős forgalma arról árulkodik, hogy sokan inkább vállalják az ilyesmik beszedéséből származó kockázatot, mintsem az orvos előtti „színvallást”. 
 
A potenciazavar kezelésében meglehetősen nagy a zűrzavar, a megoldáskeresők a kínos szituációk elkerülése érdekében, vagy anyagi megfontolásból a házi praktikáktól az interneten való illegális beszerzésig sok mindent megpróbálnak. Érdemi javulást sajnos csak ritkán sikerül elérni. A merevedési zavar okozta frusztráció és feszültség pedig tovagyűrűzik, megkeserítve mind a férfi, mind a partnere hétköznapjait.