Nélkülem megáll az élet?

Blog: Lombikbébi program - még mindig várjuk a kis csodát - Szerző: kota24

Tegnap reggel majdnem elájultam mikor kinéztem az ablakon. Hó????? Nem, még alszom és ez csak egy rossz álom. De nem!!! Tényleg hatalmas hó esett. Na ne! Tegnap csepegtettük rá Mavlócira a kullancsriasztó cseppeket, 2 napig nem érheti víz, különben felesleges volt az egész. Álmatagon gyors terv kellett mivel még mindig szakadt a hó. Megvan! Kössünk törölközőt a nyakába. Egy Algoflexes törölközőt duplán hajtva biztosítótűvel a hátára és nyakára erősítettünk. Tiszta "szuperdog" érzésünk támadt.

Mára szerencsére már nyoma sem volt a hónak, csak a hideg utózöngéjét érezhettük az orcánkon, mikor reggel kimerészkedtünk. Merthogy belőlem csupán az arcom látszik ilyen hideg időkben. Mókáznak is rajtam a családtagok :)! Hó hiányában már kimerészkedtünk az erdőbe egy kis délutáni kutyusos hancúrra. Össze is gyűltünk elég sokan, tündéri látvány, ahogy egymás után rohangálnak és klikkeket alkotva játszanak. Bizony, még az állatok is megválasztják, hogy kivel játszanak. Mavlócit csak egy-két jóízű csemegézésen kaptuk rajta. Még viccelődtünk is vele, hogy a múltkor milyen rendkívül gusztustalan és felejthetetlen volt, mikor a kertben behabzsolt finomságokat a házban a kőre prezentálta. Kedvesem még örvendezett is, hogy milyen jó, hogy nem volt otthon. Na most aztán ő is megkapta. A délutánomat a barátnőmnél töltöttem. Mikor hívtam a férjemet, hogy legyen kedves és jöjjön értem, közölte, hogy jó, mindjárt indul, csak Mavlóci kiadta az erdőben elfogyasztott nasit. Már az autóban éltem a gyanúval és rákérdeztem, hogy a szőnyeget is baleset érte e. A válasz sajnos igen volt. Ugyanis apa nem hallotta, hogy a kutyus öklendezik, pedig ezt elég nagy hanggal és hosszadalmasan teszi. A másik kérdésem: A szakállát megtörölted? Válasz: Nem, mert siettem érted! Nos én már tudok olvasni a sorok között és apa valójában azt akarta mondani, hogy épp egy zombi háború (számítógépes játék, BRRR) közepén volt és azt nem lehet félbe hagyni. Az aggodalmam beigazolódott mikor hazaértem. Szerencsénkre bambusz szőnyegünk van, arról letörölni könnyű volt a terméket, de mindezt a méregdrága pihe-puha WC papírral??? Nincs papírtörlő itthon, hurrá! Bemegyek, megemelem a szőnyeget. Alatta nem lett fertörölve. Be a vödörrel, Domestossal és álljunk neki. Na ezt sikeresen likvidáltam, jöhet Mavlóci száj toalettje. Fertőtlenítős törölközővel szakállsúrolás, majd jó nagy adag mentolos fogkrémmel az apró szájzugok és íny takarítás. Ezt csak anya tudja ilyen alaposan megcsinálni.

Büntiből apa magának készített vacsorát. Tejbegrízzel próbálkozott. De már az edény elővétele után megállt mellettem bánatos szemekkel és elhangzott az első kérdés. Hogyan kell csinálni? Mennyi gríz kell? Nos mikor már büszkén jelentette, hogy a vége felé közeledik a vacsi, kinéztem, hogy minden ok e. Végülis igen, egész jól sikerült, csak a cukor maradt ki, de azt utólag is könnyen pótolható volt. Így apa főzési repertoárja bővült a tejbegrízzel. Egyébként nagyon ügyesen boldogul a konyhában, számtalanszor készít ebédet nekünk.

Nos, a haragom is elszállt, úgyhogy jöhet a közös tévézgetés :)!