Egy kis pihenő Hajdúszoboszlón

Blog: Lombikbébi program - még mindig várjuk a kis csodát - Szerző: kota24

Pénteken reggel már hajnalban ébredtünk. Mavlóci szokás szerint ébresztőt csinált. Hétvégére szoboszlói kiruccanást terveztünk, mivel apának kongresszusra kellett mennie, ahová mi is vele tartottunk csak a kongresszusi program mellőzésével. Nagymamám Szoboszlón lakik, így mi őt látogattuk meg.

Korai indulást terveztünk. Ez nem egészen jött össze... Sajnos a zöldkártyánk a lejárat végéhez közeledett és mivel szombaton nem dolgoznak a szakemberek, kénytelenek voltunk még indulás előtt megcsináltatni. Sőt még benzinünk sem volt, anélkül pedig nem megy az autó. Sajnos. Így dél körül sikerült megérkeznünk, a férjem pedig repülve rohamozta meg az előadássorozatot. Mi a nagyival bevásárlás után bőségesen megebédeltünk és tavaszi napsütés híján csak egy gyors sétát tettünk Mavlócival. Délután a család többi tagja - apraja nagyja - meglepett minket, így az gyorsan el is repült és apa is megérkezett, immár rendkívül okosan. Nagy meglepetésünkre mire zuhanyzás után a szobába léptünk, egy hatalmas szőrös eb látványa tárult elénk, hanyatt fekve és szétterülve az ágy kellős közepén. Mavlóci úgy gondolta, hogy ő ott tölti az éjszakát. Nem kis rimánkodás árán sikerült letessékelni az ágy mellé és birtokba vennünk a már előmelegített fekhelyünket. 

Másnap reggel ismét korán volt ébresztő. Gyors egészségügyi séta és Mavlóci bendőjének telepakolása után, mi is táplálékhoz jutottunk. Majd apa ismét tudásra szomjazva elhagyott minket. A nagyival nekiláttunk az ebéd elkészítéshez, hogy délután minél hamarabb indulhassunk sétálni. Szép napos idő volt, sok babakocsis sétálóval. Ezektől Mavlóci annyira fél, hogy sokszor az úttestre lelépve kerültük ki őket. Hm, elgondolkoztam mi is lesz ha egyszer mi is eljutunk odáig, hogy babakocsiba tolhassuk a babánkat vagy babáinkat. Vajon akkor is rettegni fog? De arra jutottam, hogy meg fogja szokni és ő lesz a testőre a bébinknek vagy bébijeinknek. A séta végére apa is végzett és mellénk szegődött. A haza út már gyorsabban telt, az autó gyorsan hazaröpített minket. Egy gyors csomagolást követően elkámpicsorodva vettük tudomásul, hogy eltelt a két nap és véget ért a kurta vakációnk. Ami boldoggá tett minket, hogy még előttünk van a vasárnap...