Újra és újra

Blog: Lombikbébi program - még mindig várjuk a kis csodát - Szerző: kota24
Álmomban sem gondoltam volna, hogy az imádott hugicám életében még huszas éveinek elején is ilyen aktívan részt fogok venni. Vagy mégis? Ha jobban belegondolok voltak erre utaló jelek. A gondok hada nem csökkent, inkább stagnált, sőt a felnőtté válás kapujában egyre csak sokasodik. Sajnálom és nagyon féltem. Nem lehetünk mindig mellette, hogy megóvjuk. Anyával mindent elkövetünk, de sajnos a tanácsainkat nem veszi még csak fontolóra sem. Fejjel a falnak… Az a mondás sem igaz, hogy az okos a más kárán a bolond a sajátján tanul. Újra és újra megtörténnek a szerencsétlenségek. A lakáskulcsnak lába kel, a telefon illetéktelen kezekbe kerül... A legújabb esemény: a konditerembe letört a foga és ellopták a telefonját. Az én csodaszép hugicámnak a frontfogán esett csorba. Csak bízni tudok benne, hogy szépen lehet korrigálni. Egyszer talán megkomolyodik. Talán. Remélem.
Kevés olyan nap vagy hét van egy hónapban, hogy ne kelljen valakiért vagy valamiért izgulni. Szép nagy családunk van, amiből következik, hogy sok ember, sok történés. Sajnos én szinte mindennapi aggodalomra és izgalomra adtam okot, ami remélem lassacskán csillapodik. Nemrégiben a tündéri keresztlányom középiskolai felvételijeit izgultuk végig. Nem ok nélkül. Manapság nem elég, hogy ha valaki szorgalommal és jó eredménnyel végzi el az általános iskola 8 évét. Ez kevés ahhoz, hogy jó iskolába felvételt nyerjen. Kell némi adalék… De szerencsére a drukk és a kitartás meghozta gyümölcsét. Sikerrel járt a kisasszony. Két hónap és az unokahúgom küzd azért, hogy elérje a startvonalat és hat kemény évet tanulhasson végig.
A „nyugalmas” napokat a féltve dédelgetett állatkáink népes serege is színezi. Mavlóci kutya velünk él, anyánál további két kutyus és egy cicus teszi boldogabbá napjainkat. A két snaci szenzációs (Dundó és Bojszó), egész nap szórakoztatják a családot. Lullancs cicáról nem is beszélve, akinek néhanapján kedve szottyan egy kis kutyás hancúrra. És még nem végeztem az apró családtagok bemutatásával. Nem velünk lakik ugyan, de imádjuk a pici Bonijját, aki egy Yorki fiúcska, az ereiben kék vér csörgedezik. Ő a keresztlányom szeme fénye.
Holnap eldől, hogy az áprilisi babaprojektünk indulhat e. Remélem, hisz az endometriózis legjobb orvossága a terhesség, ugyebár!? Ezen gyógymód kipróbálását szívesen vállalom…