Sclerosis multiplex

Sclerosis multiplex - hogyan enyhíthetőek is tünetek? Hogyan lehet lelassítani a betegséget?

A fórumban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság- és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal. Orvos szakértőinknek szánt kérdését ne itt, hanem az Orvos válaszol rovatban tegye fel!

Valódi segitség!

Hozzászóló: sm-s, 2009-04-13 16:22
Üdvözlöm az oldal olvasóit, Én most találtam meg, igy itt is vannak ezzel a betegséggel élő emberek. Én 15 éve ezzel élek , nagyon nehéz volt megszokni, a kezelőorvosom szakmai tudása nagyon sokat segített. Akik most szembesülnek ezzel a betegséggel, javaslom a www.smtarsasag.hu oldalra látogasson el , nagyon sok hasznos dolgot talál. Létezik egy kiadvány 1994 évi Dr.Guseo András írta, a címe : Néhány őszinte válasz SM-eseknek és családtagjainak ,nagyon hasznos . Szerintem talán most is meg lehet az oldalon rendelni.Üdv.

Van-e valódi segítség?

Hozzászóló: gyurmi, 2009-04-07 16:08
Válasz erre: Eszter68, 2015-02-23 13:35
Feleségem az SM beteg.
Azért írom helyette ezt a bejegyzést, mert a türelme és a látása sem az igazi.
A shub 2008. júliusában jött, igazán nehéz napokat éltünk át. A kezdetkor nem tudott felállni, járni, a kezeivel fogni, és a végtag gyengeségen kívül fájdalmat is érzett. Mostanra már annyira javult az állapota, hogy a harmadik emeletről egyedül le tud menni a földszintre, kisebb edényeket elmosogat, saját magát ellátja, ami az öltözést is jelenti.
A rokkantnyugdíja most intéződik, az orvosi szakértői vizsgálaton 82%-ot kapott(egyébként 49 éves). Jelenleg gyógyszeres kezelést nem kap.
Találtunk egy gyógyhatású terméket, ami állítólag az SM betegeknek is hatásos lehet már ami az állapot rosszabbodásának megelőzését illeti.
Folyamatosan keressük az ez irányban fellelhető orvosi és beteg véleményeket.

Üdvözlés

Hozzászóló: beabob, 2008-03-10 18:20
Válasz erre: dr. Mailath Nora, 2011-07-21 18:20
Örömmel üdvözlöm ezt a honlapot, ahol újabb lehetősége lesz az SM betegeknek, hogy felvegyék egymással a kapcsolatot. Remélem rövid időn belül megismerik ezt a lehetőséget, és élettel telik meg a fórum. Nagyné Bobár Beáta (a Független Szklerózis Multiplex Levelezőlista alapítója)