Tartos kopaszsag taxotere utan

Szerző: bahhama

A BLOG LEÍRÁSA

3 eve operaltak rosszindulatu melldaganattal, TEC kemoterapiat kaptam. A hajam 3 ev utan sem rendezodott, a kepen lathatoan nem nott vissza. Kulfoldi forrasok szerint a taxotere 6,3 %- ban okozhat ilyen mellekhatast, amirol nem tudtam a kezeles elott. Irjon, aki hasonlot tapasztalt!

Látogatás: 8652 alkalommal

A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

Permanent Allopecia - francia vizsgalati jelentes

2013.07.22.
2009 - ben az amerikai San Antonioban rendezett tudomanyos konferencian a francia kutatok ( OMIT Bretagne Pays de la Loire) eloterjesztettek annak a vizsgalatnak az eredmenyet, amelyet 2008 majus es 2009 oktober kozott vegeztek 15 magan es kozkorhaz bevonasaval, Franciaorszagban. A vizsgalati eredmenyek azt bizonyitottak, hogy a mellrak kezelese soran alkalmazott kemotarapias keszitmenyek kozul a taxotere (docetaxel) tartos hajvesztest is okozhat. Ezen vizsgalat 6,3 % -os tartos hajvesztes kockazatot mutatott ki az adott szerrel kapcsolatosan. Ajanlasukban - tobbek kozott - megfogalmaztak, hogy errol a nagyon sulyos mellekhatasrol a betegeket tajekoztatni kell. Ennek ellenere vilagszerte no azon nok szama, akik azota is reszesulnek taxotere kezelesben anelkul, hogy errol a dobbenetes mellekhatasrol tudomasuk lenne. Az egyik amerikai erintett altal mukodtetett forumon csak az elmult 2 hetben 6 uj esetet jelentettek.

Megsem igaz, hogy a kemoterapia miatti hajvesztes csak atmeneti?

2013.07.18.
Amikor fel evvel a kemoterapia befejezese utan meg nem indult meg a hajnovekedes, visszamentem az onkologiara, ahol azt a valaszt kaptam, menjek borgyogyaszhoz, mert ez nem onkologiai, hanem borgyogyaszati problema. A borgyogyaszok, mert 3-4 orvost is felkerestem, , hormonalis okokra gyanakodtak, hormont azonban nem kaphattam, a hormonfuggo daganat miatt. 3 evvel a kezelesek utan - mivel a hajam meg mindig nem rendezodott - kitartoan kerestem a megoldast. Egy forumon talakoztam egy kulfoldon elo holggyel, akinek hasonlo hajnovekedesi porblemai voltak. Erdekes informaciokat tudtam meg: Kulfoldi vizsgalatok bizonyitjak, hogy bizonyos kemoterapias szerek (taxotere) alkalmazasa eseten 6,3% - os esely van arra, hogy a haj nem no vissza, un. tartos allopecia kovetkezik be. Ez nagyon szornyu hir a mellrakkal kuzdo, kemoterapiat kapott nok szamara, akiknek azt az informaciot adjak a kemoterapia elott, hogy a hajvesztes csak atmeneti. Egy eszak Franciaorszagban vegzett vizsgalat szerint 16 nobol 1 nonek nem nott vissza a haja. Ez 6,3 %. A vilagban tobb szaz, de lehet tobb ezer no szenved hasonlo problema miatt, az erre vonatkozo adatok gyujtese folyamatban van.