Megsem igaz, hogy a kemoterapia miatti hajvesztes csak atmeneti?

Blog: Tartos kopaszsag taxotere utan - Szerző: bahhama
Amikor fel evvel a kemoterapia befejezese utan meg nem indult meg a hajnovekedes, visszamentem az onkologiara, ahol azt a valaszt kaptam, menjek borgyogyaszhoz, mert ez nem onkologiai, hanem borgyogyaszati problema.
A borgyogyaszok, mert 3-4 orvost is felkerestem, , hormonalis okokra gyanakodtak, hormont azonban nem kaphattam, a hormonfuggo daganat miatt.
3 evvel a kezelesek utan - mivel a hajam meg mindig nem rendezodott - kitartoan kerestem a megoldast. Egy forumon talakoztam egy kulfoldon elo holggyel, akinek hasonlo hajnovekedesi porblemai voltak. Erdekes informaciokat tudtam meg:
Kulfoldi vizsgalatok bizonyitjak, hogy bizonyos kemoterapias szerek (taxotere) alkalmazasa eseten 6,3% - os esely van arra, hogy a haj nem no vissza, un. tartos allopecia kovetkezik be. Ez nagyon szornyu hir a mellrakkal kuzdo, kemoterapiat kapott nok szamara, akiknek azt az informaciot adjak a kemoterapia elott, hogy a hajvesztes csak atmeneti. Egy eszak Franciaorszagban vegzett vizsgalat szerint 16 nobol 1 nonek nem nott vissza a haja. Ez 6,3 %. A vilagban tobb szaz, de lehet tobb ezer no szenved hasonlo problema miatt, az erre vonatkozo adatok gyujtese folyamatban van.