• Tartos kopaszsag taxotere utan
    bahhama blogja

    Permanent Allopecia - francia vizsgalati jelentes

    2009 - ben az amerikai San Antonioban rendezett tudomanyos konferencian a francia kutatok ( OMIT Bretagne Pays de la Loire) eloterjesztettek annak a vizsgalatnak az eredmenyet, amelyet 2008 majus es 2009 oktober kozott vegeztek 15 magan es kozkorhaz bevonasaval, Franciaorszagban. A vizsgalati eredmenyek azt bizonyitottak, hogy a mellrak kezelese soran alkalmazott kemotarapias keszitmenyek kozul a taxotere (docetaxel) tartos hajvesztest is okozhat. Ezen vizsgalat 6,3 % -os tartos hajvesztes kockazatot mutatott ki az adott szerrel kapcsolatosan. Ajanlasukban - tobbek kozott - megfogalmaztak, hogy errol a nagyon sulyos mellekhatasrol a betegeket tajekoztatni kell. Ennek ellenere vilagszerte no azon nok szama, akik azota is reszesulnek taxotere kezelesben anelkul, hogy errol a dobbenetes mellekhatasrol tudomasuk lenne. Az egyik amerikai erintett altal mukodtetett forumon csak az elmult 2 hetben 6 uj esetet jelentettek.

   • Blog leírása

    3 eve operaltak rosszindulatu melldaganattal, TEC kemoterapiat kaptam. A hajam 3 ev utan sem rendezodott, a kepen lathatoan nem nott vissza. Kulfoldi forrasok szerint a taxotere 6,3 %- ban okozhat ilyen mellekhatast, amirol nem tudtam a kezeles elott. Irjon, aki hasonlot tapasztalt!
    Látogatás: 8151 alkalommal

    A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

   • Hirdetések
   • Saját oldal

   • Hirdetés