Küzdelem a mellrák ellen

Halom Borbálának hívnak, 1973. május 21-én születtem. Van egy 18 éves lányom. A családban korábban nem volt mellrák. 6 éves koromtól versenyszerűen vitorláztam és síeltem, amiket ma már csak hobbiként űzök. Szeretek olvasni, fotózni, írni, utazni, nevetni. Imádom a virágokat! Egy nemzetközi virágküldő cégnél dolgozom immár 8 éve.
Szerző: WEBBeteg

2012. november 6-án diagnosztizáltak nálam rosszindulatú daganatot a bal mellemben. Azon a napon MINDEN megváltozott.

2012. december 14. megoperáltak és mastectomiát hajtottak végre rajtam (kivették a mellemből a daganatokat, valamint kivették az összes nyirokcsomómat és eltávolították a teljes emlőállományt).

Egy orvosi implantátumot (expandert) helyeztek be, amit szépen lassan, hétről-hétre töltöttek föl sóoldattal, amíg el nem érte a végleges méretet. 6 db kemoterápiás kezelést kaptam (3db FEC, 3 db Taxotere) 2012. december 14 – 2013. április 11.között. 28 db sugárterápiás kezelést kaptam 2013. május 2 – június 17. között. Tamoxifen nevű hormongyógyszert kell szednem 5 évig, amit a sugárkezeléssel egy időben kezdtem el (antihormonterápia).

Végleges, helyreállító műtétem lesz még 2014. januárban.

Azért hoztam létre a blogomat, hogy segíthessek azoknak, akik szintén ezzel a betegséggel küzdenek éppen, vagy már túl vannak rajta, illetve azért, hogy minél kevesebb nőnek kelljen ezen a borzalmon átesnie.
 
Sajnos beszélni kell róla, mert minden tizedik nőt érint!
Magyarországon évente 7 000 nőnél diagnosztizálnak mellrákot,
ebből 2 000 eset végződik halállal a késői felismerés miatt! 
Beszélni kell róla, mert megelőzhető és korai stádiumban gyógyítható! 
Beszélni kell róla, mert minden évben egyre többen betegszenek meg!
Beszélni kell róla, mert a nők 40 %-a jár csak szűrésre! 
Beszélni kell róla, mert havi, rendszeres önvizsgálattal megelőzhető! 
Beszélni kell róla, mert egyre több 30 év alatti nőt érint!

Bori