Kötelező és ajánlott védőoltások gyermekkorban

A védőoltások az úgynevezett aktív immunizálás eszközei. Ez azt jelenti, hogy az élő, legyengített kórokozót, elölt kórokozót vagy a kórokozó valamely alegységét tartalmazó oltás beadása után a szervezet saját immunválasza hozza létre a védő hatást. Legyünk tisztában a kötelező és a szabadon választott védőoltásokkal.

A fórumban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság- és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal. Orvos szakértőinknek szánt kérdését ne itt, hanem az Orvos válaszol rovatban tegye fel!

Milyen érdekes, hogy mi anno nem kaptunk

Hozzászóló: Baba, 2015-03-10 09:37
Milyen érdekes, hogy mi anno nem kaptunk ilyeneket, mégis egészségesek vagyunk. Szerintem ez a sok kotyvalék nagyon artalmas. Pl. Miért is nem volt jo a Sabin csepp? Ngyszer megismételni? Te jó ég! Az összes mellékhatásos összetevőkkel együtt? Olyan megoldások ezek, amit ma védőoltas címen adnak, mint az, hogy a mellrakot megelőzendő levágjak a nők mellét. Gondolom az agyrak ellen az agy kivétele lesz a következő ötletük a tisztelt orvosoknak, ha ezen logika mentén haladnak tovább. Gratulalok!

szkeptikus: "Sosem értettem, hogy miért

Hozzászóló: egy újabb vendég, 2015-03-05 15:57
szkeptikus: "Sosem értettem, hogy miért fertőződne meg az, akit beoltottak valami ellen, azoktól, akiket meg nem" Például azért, mert az immunrendszer is "felejthet", a védettségért felelős sejtek sem örök életűek. Személy szerint ennél komolyabb gondnak tartom, hogy vannak, akiket nem lehet oltani mert mondjuk túl fiatal, allergiás, immungyenge stb., azokat alapvetően megvédené a fertőzéstől a magas átoltottság (nincs kitől elkapják), de ha néhány százaléknyi ember nem oltat, akkor ott már pl. egy kanyaró képes terjedni, így a fenti csoportok is elkaphatják. Egy csecsemőnél nem hiszem, hogy részleteznem kellene, hogy mennyire nem jó, ha párhetes korában összeszed valamit.

Alapból nem vagyok oltáspárti. Nem oltatjuk

Hozzászóló: Lady Luna, 2014-11-20 13:29
Alapból nem vagyok oltáspárti. Nem oltatjuk magunkat semmi ellen sem. A kötelező oltások viszont szükséges rosszak és tény, hogy aki megkapja, az nem is szenved ezektől a betegségektől (vagy csak nagyon kis részük). Jó dolognak tartom. Én engedélyezném, hogy mind választható legyen. Kétségem nincs afelől, hogy melyik csapatból sírnának többen. Mindenki a saját kárán tanul.

Bár a hozzászólások egy évesek, én

Hozzászóló: szkeptikus, 2014-09-22 14:48
Bár a hozzászólások egy évesek, én most keveredtem ide. Ellenőrizni akartam, hogy a gyerekemnek épp milyen oltást akarnak beadni. Kedves "kiakadtam"! Sosem értettem, hogy miért fertőződne meg az, akit beoltottak valami ellen, azoktól, akiket meg nem. Akkor vajon mi értelme is van az oltásoknak?Nagyon nagy üzlet van ebben, valljuk be (pl. H1N1). És persze az helyes, ha antibiotikummal etetjük a gyerekeinket, aztán meg a védőoltásoktól várjuk a megváltást? Reméljük, hamarosan kitalálnak egy védőoltást a butaság ellen is, akkor virrad fel a szép, új világ.

Hogyan kapja meg a gyermek a kötelező oltást

Hozzászóló: Szekeylné, 2014-07-15 15:51
Hogyan kapja meg a gyermek a kötelező oltást Németországban?

Minden alkalommal,amikor védőoltást kapnak

Hozzászóló: anyanemlaikus, 2014-06-14 19:46
Minden alkalommal,amikor védőoltást kapnak gyermekeim félek,nehogy utána valami baj legyen.Hiszen nem tudhatjuk mi lappang testükben,aminek még nincs tünete épp akkor amikor beadják a szurit.Viszont azt is tudom,hogy ezek a szükséges rosszak...mármint a védőoltások.Kár ide keverni politikát,pénzt, bármit.Nem véletlenül kötelezőek.Mint ahogy az sem véletlen ,hogy a betegségek nagy része már visszaszorult,vagy teljesen eltűnt.Mert meg van az ellenszere,és a lehetősége a megelőzésre.Viszont ha leállnának mindennel,esélyt kapnának a bacik-vírusok,hogy újra támadjanak.Persze kockázatos,és van akinek haszna is van belőle,de ha megóvhatjuk a gyermeket miért ne tegyük?

https://www.youtube.com/watch?v=kGKDsdA9rho

Hozzászóló: Zsolt, 2014-02-07 10:14
https://www.youtube.com/watch?v=kGKDsdA9rho

Nem tudom, hány évesek vagytok, volt-e

Hozzászóló: kiakadtam, 2013-09-27 18:14
Nem tudom, hány évesek vagytok, volt-e bárányhimlőtök, rubeolátok gyerkkorban.. hát nem egy nagy élmény. Vagy jobb buli az, ha végigmegy egy ilyen a családon, iskolán, óvodán? Nem értem, iért baj, ha bizonyos betegségektől végre megszabadulunk. Magyarázd már meg!!Szükség pedig azért van rá, mert a mai gyereke, akiket már párhónaposan antibiotikummal tömnek, a széltől is óvnak, esélytelenek a normális immunrendszer kialakulására... és erről igazán nem a média tehet. De a lényeget nem mondtad meg... hajrá betegség és gyógyítsák meg ingyen és azonnal. Tudod, rohadt dolog sz@rba lépni.... és ha elkerülhető, a normális ember elkerüli.

Aki "kiakadt" csak akadjon vissza.A Védőoltás

Hozzászóló: Enigman, 2013-09-27 18:05
Aki "kiakadt" csak akadjon vissza.A Védőoltás egy nagy kalap fos a négyzeten vagy a köbön. Jól mondja a Vendég...ez az egész egy parasztvakítás.A lakosság nagy rész hála az Rtl Klub meg Tv 2 adóknak már annyira konzum idiótává alakult, hogy ők elhiszik, hogy szükségük van bármilyen oltásra is....Le az oltásokkal és azokkal is akiknek ez nagy BÍZNISZ!!!!!!