Tények és tévhitek - Az oltásellenes mozgalom érvei és a valódi válaszok

Az oltások az orvostudomány egyik legnagyobb vívmányai, ennek ellenére sokan ellenzik azokat. Felnőttkorban a mi döntésünk, hogy beoltatjuk-e magunkat egy-egy betegség ellen, azonban súlyosabb a felelősségünk, ha a gyermekeink vakcinázásáról döntünk. Olvassa el a gyakori tévhiteket, és szabaduljon meg a kételyektől!

A fórumban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság- és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal. Orvos szakértőinknek szánt kérdését ne itt, hanem az Orvos válaszol rovatban tegye fel!

Válasz, szerintem. Az oltatlan populációból

Hozzászóló: Vendég, 2015-05-19 08:02
Válasz, szerintem. Az oltatlan populációból származók nagyságrendileg többen halnak meg járványokban, ez tény. Az, hogy nagyobb részük így is túléli, nekem nem érv. Az pedig, hogy a nyugati társadalmakban pedig az oltás lenne a felelős az egészségi problémákért, nem a mozgáshiány, a környezetszennyezés, az egészségtelen táplálkozás, a stressz, nos ezt elég nagy csúsztatásnak érzem.

Mielőtt elalélnánk a sikerpropagandától

Hozzászóló: Jurij, 2015-05-18 20:13
Mielőtt elalélnánk a sikerpropagandától gondolkodjunk el két dolgon! Miért képesek a valószínűleg oltatlan populációból származó, egyébként leginkább kitűnő egészségnek örvendő, bevándorlók elfoglalni a magasan civilizált, számtalan oltással megterhelt, szerencsétlen helybéliek életterét? Hol vannak azok a vizsgálatok, melyek egyértelműen kimutatják, hogy az oltott ember egészségesebb és hosszabb életű lesz mint a kontroll csoport? E vizsgálat nélkül azt hihetnénk, hogy az oltott ember csak a célzott betegséget nem kapja el viszont más nyavalyákat gyakrabban... A bónusz kérdés pedig az lenne, hogy a gyenge, életképtelen embereket biztosan meg kell menteni az életnek akár heroikus küzdelem árán is? Nagyszüleim 17-en voltak testvérek viszont a felnőtt kort csak tízen érték meg. Tíz egészséges ember. Nem volna célszerűbb a családokra bízni melyik utat választják?