Teendők kullancscsípés után

Megszívlelendő praktikumok Dr. Lakos András infektológus szakorvostól, a Kullancsbetegségek Ambulanciája vezetőjétől.
Ugrás az eredeti cikkre: Teendők kullancscsípés után

A fórumban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság- és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal. Orvos szakértőinknek szánt kérdését ne itt, hanem az Orvos válaszol rovatban tegye fel!

És mi van a beszakadt száj szervvel? Kilökődik

Hozzászóló: Attaka, 2012-04-13 07:49
És mi van a beszakadt száj szervvel? Kilökődik és annyi? Mert addig rendben, hogy nem tudom kiszedni. De akkor?

Na jó! A kullancsot el kell távolítani..

Hozzászóló: apipapi, 2012-04-12 22:17
Na jó! A kullancsot el kell távolítani.. De mit csináljak a kullancs eltávolítása után???Semmit???Menjek orvoshoz?Vessek néhány keresztet?Várjam a fertőzést, hogy mikor jelenik meg?Én még most sem tudom mit kell ilyenkor csinálni. :)

Még egy másik, jobb módszer a kullancs

Hozzászóló: elxir, 2012-04-12 20:13
Még egy másik, jobb módszer a kullancs eltávolítására:Cérnával egy hurkot csavarunk, közvetlen a bőrünk fölött a kullancsra és gyengéden húzni kezdjük, hogy a bőr kissé kipúposodjon. Nagyon nem kell húzni, türelem kell hozzá, egyszer csak engedni fog! Egy két percbe is beletelhet, de így nem nyomjuk meg semmikép a kullancs belső szerveit. Nagyon nem szabad ráhúzni, mert akkor elvághatja a cérna a kullancsot. Csak lazán és lazán húzni. az eredmény biztos!

Kullancs csípés esetén egy gyufaszál

Hozzászóló: Lengyel László, 2012-04-12 18:57
Kullancs csípés esetén egy gyufaszál fejét nyálazzuk meg. A kullancs körül a bőrön körkörösen mozgassuk a gyufaszálat.A kullancs magától kijön. MŰKÖDIK, ÉN MÁR KIPRÓBÁLTAM!