Tragédia a Himalája-expedíción

Blog: MAGYAROK A VILÁG NYOLCEZRESEIN - Szerző: himalaja
Elhunyt Dr. Szabó Levente, az expedíció orvosa

Amint azt Vincze Szabolcs, az expedíció sajtófőnöke a hivatalosan is megerősítette, Dr. Szabó Levente traumatológus, a magyar csapat orvosa, blogunk szerzője a lefelé tartó út közben lezuhant és életét vesztette. Társai később megtalálták holttestét. Szabó Levente idén júniusban lett volna 40 éves.

Az expedíciósorozat idén a Manaslu (8156 méter, Himalája, Nepál) csúcsának meghódítását tűzte ki célul, aminek sikeréről kedden még örömmel számolhattunk be. Ma megdöbbenéssel értesült szerkesztőségünk, hogy Dr. Szabó Levente életét vesztette. A tragédia körülményeiről szerda délután számol be az expedíció sajtófőnöke.


Dr. Szabó Levente

Dr. Szabó LeventeSzabó Levente sebész, baleseti sebész és katasztrófa-katonaorvostan szakorvos volt, hobbija, szenvedélye a hegymászás, barlangászat, valamint a búvárkodás.
1969 június 24-én született Máramarosszigeten (Románia). 1994-ben szerezte meg orvosi diplomáját a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem Általános Orvosi Karán. 1995 óta Magyarországon dolgozik, 1996 óta magyar állampolgárként. 
A miskolci Spider Speciális mentőcsoport orvosaként részt vett számos hazai illetve külföldi speciális mentésben (2001 India földrengés, 2003 Algéria földrengés, 2005 Indonézia szökőár). 

A WEBBeteg szerkesztősége búcsúzik Leventétől, és részvétét fejezi ki családjának, hozzátartozóinak.