• MAGYAROK A VILÁG NYOLCEZRESEIN
    himalaja blogja

    Reggel

    Csütörtök reggel, Kathmandu. Tegnap este érkeztünk. Budapestről kedden reggel, 14.-én indultunk, az eredeti tervvel ellentétben nem Malév, hanem Lufthansa géppel Frankfurtig. Onnan Bahrain érintésevel a Gulf Air légitársasággal utaztunk tovább, sőt,mivel Bahreinben hosszú volt a várakozási idő (este 19 30-ra értünk oda és másnap reggel 6-kor indultunk tovább) jó minőségű szállodát és vacsorát biztosítottak. 

     

    Szóval 16-án reggel Bahreinből továbbrepültünk és egy rövid Dammami megálló után d.u.-án összes csomagjainkkal, rendben megérkeztünk Nepál fővárosába, Kathmanduba.

     

    Itt 2 napig leszünk, ezalatt tárgyalunk a serpákat alkalmazó irodával, elintézzük a szükséges szervezési dolgokat, megkapjuk az engedélyeket, beszerezzük a magashegyi élelmet, majd reményeink szerint18.-an reggel indulunk tovább.

     

    Innen elvileg 10 napba telik, amíg eljutunk a 4700 m-en levő alaptáborba. Az igazi hegymászás ekkor kezdődik, és április utolsó napjaitól-május elejétől kezdve kb.30 nap áll majd rendelkezésünkre. Onnantól kezdve már serpák, mindenféle segítség nélkül haladunk tovább, ott kezdődik majd a kihívás, az igazi hegy. Mar nagyon varjuk...


   • Blog leírása

    Az expedíciósorozat 2009-es célja a magyarok által még nem mászott MANASLU (8156 m Himalája, Nepál) csúcsa. A beszámolót a csapat orvosa, Dr. Szabó Levente készíti. himalaja.webbeteg.hu
    Látogatás: 63810 alkalommal

    A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

   • Hirdetések
   • Saját oldal

   • Hirdetés