Válasz

Blog: Egy "krónikus mandulagyulladás" története - Szerző: R-A

 
Kedves R-A! Nagyon örülök, hogy végre írtál. Nagyon érdekel ez a betegség, mert az egyik közeli hozzátartozómnál most diagnosztizálták és eléggé meg vagyunk ijedve. Bár a te történeted jelenleg pozitív, azért sok olyan esetről olvastunk, hallottunk, akiknél nem így volt. Megtennéd, hogy a te 3 éves kálváriád alatt összegyűlt tapsztalatod megosztod velünk? Hogy mire kell nagyon figyelni, mi ronthat az állapoton, és hogy milyen dolgokkal foglalkozzon aki ilyen betegségben szenved? Kívánom, hogy véglegesen gyógyulj ki a kórból, szerintem jó úton haladsz!

Szeretnék akkor válaszolni remark-nak:

Először leszögezném:MINDENT ÉSSZEL!!!!!

Ami javíthat az állapoton: írhatnám az egészséges táplálkozást, de főleg a brokkoli fogyasztás: és itt most arra gondolok, hogy nyugodtan neki lehet ülni egy egész csokor párolt brokkolinak, havonta 2szer, vagy esetleg levesekbe "belecsempészni".

Utána olvastam  és rájöttem,hogy antioxidáns dús a kigyóuborka is, amiből szintén nem elég soha sem....Aztán nagy segítség még a pritamin paprika, és a CÉKLA és nem a konzerv, vagy a vödrös, hanem a HÁZI, azaz meg kell venni nyersen a céklát és megfőzni. Persze sorolhatnám még a sült tököt is, vérképző gyógyteák, és én ezek mellett eszek egy "varázslekvárt" és mellette megiszom az aloét, és egy kicsit megmozgatom a testem heti 2-3 alkalommal, ami nem több kb. fél óránál.

Aztán ami nem jó, legalábbis én kerülöm: a dohányzást (pedig 6 évig szívtam a cigit és már másfél éve letettem, semmi tapasz és semmi biorezonencia vagy minek is hívják, én egyik nap szívtam másik nap nem, szerintem csak így lehet, de lehet próbálkozni), aztán az alkohol túlzott fogyasztása sem segít, viszont én mikor szórakozni mentem kipróbáltam a vörösbort, pedig nem tartozott a kedvenceim közé ez a fajta, de a vérkeringésnek már 2 dl is jót tesz, és nem árt, ha azért figyelünk a minőségre.

 

A legfontosabb az,ha megpróbálod teljesen más szemmel nézni a világot, tudom nagyon furán hangzik, de ez igazság. Ha jól tudom ez a betegség nem csak genetikailag öröklődik, hanem sajnos a sok stressz is kiváltó oka lehet. Erről sajnos nem tudok mit írni,mert mindenki más beállítottságú, de megfogadtam magamnak, ha nincs így majd lesz úgy, ha nincs ez majd lesz az.

Szóval, nem érti meg semmin se rágódni, én is sokat kérdeztem magamtól, hogy mit tehettem,hogy ez lett velem, de úgy döntöttem, hogy ez mind nem számít, megtörtént, és ez nem betegség, hanem egy állapot, amit meg kell oldani, ha még vannak céljaim az életben. Ez mind rajtam múlik és akkor éppen én ne tennék magamért semmit?

 

Én így oldom meg a minden napjaimat, nem mindig könnyű, de megpróbálom könnyebbé tenni. SZIGORÚ SZABÁLY.....: NE OLVASS A BETEGSÉG UTÁN, HA KÉRDÉSED VAN, AKKOR KÉRDEZD MEG AZ ORVOSODAT, MÉG HA NORMÁLIS VÁLASZT NEM IS KAPSZ, AKKOR LEGYÉL ÚGY VELE, HOGY ENNYIT KELL TUDNOD RÓLA ÉS KÉSZ, MERT AZZAL,HOGY MÁS SZOMORÚSÁGÁT OLVASGATOD, MERT AKARATLANUL IS VISZ MAGÁVAL A GONDOLAT, HOGY MI VAN, HA VELED IS EZ TÖRTÉNIK.EZT NEM SZABAD.

 

Remélem segíthettem, ha még bármiben tudok segíteni, csak írj(atok) nyugodtan!