Egy "krónikus mandulagyulladás" története

Szerző: R-A

A BLOG LEÍRÁSA

2 év története

Látogatás: 19964 alkalommal

A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

HÉTFŐN!

2008.08.14.

Csütörtök van, vagyis pár óra belőle.....

Napról-napra idegesebb leszek, újra közeledik a műtét napja, és nem a műtéttel van a nagy bajom, hanem ami műtét után van.... a tehetetlenség!

Ezt sem lehet, azt sem lehet, feküdni egész nap! Nagyon nyüzsgő személy vagyok, de még a kibírható fajtából, szóval, szenvedés lesz!

Mondjuk ez csak nyavajgás megint, igazából már szeretnék túl lenni rajta.

Csak annyira elképzelhetetlennek tartom az egészet, megint altatás, kábulás, k.o., műtét, csipanyitogatás, és áááh, meg ne mozdulj, mert két cső is jön belőled, megint ki kell tapasztalni, hogy melyik oldalamon tudok aludni, kész vigyázzban állás az alvás olyankor.

Ja és ami legrosszab, majdnem egy teljes napig NEM IHATOK!!!!Kínzás, miért???? Ezt nem értettem meg soha, sőt ha már látják, hogy végképp szenvedsz, már fehér a szád a szomjúságtól, hoznak egy vattát, ami vizes, és bekenik vele a szádat! Húzzák a mézes madzagot!! :D XD. Szóval, kész vicc.

Röviden ennyi....."várom a napot"!

Most nincs okoskodás, tartom magam az eddig leírtakhoz!! :D

EZT NEM HISZEM EL.....

2008.07.31.

Szörnyű, hogy megírom a blogot és nem menti el rendesen.........

Most kezdhetem újra......................

Nos, amit egy hiper-szuper sejtfelületvizsgálat nem mutat ki, azt kimutatja egy "mezei" nyaki ultrahang. 1cm-es nyirokcsomót mutatott ki, 3-5mms nyirokcsomók társaságában.

Nagyon nehéz most megint leírni ezeket, mert én már megírtam az előbb az egész bejegyzést, de valahogy eltűnt.ÁÁÁÁ :D

Na mindegy, szóval kezdődik a herce-hurca, altatóorvosi vizsgálat, ami meg volt, és nagyon vicces volt. Azt sem tudta, hány óra az altatóorvos, ugyanis kért egy pajzsmirigyhormonszint vizsgálatot, amire az sebész is azt mondta, hogy "valamit félreértett a kollegina". Nem kicsit....

Aztán újból jót nevettünk az a vérnyomásomon, ami újból 100/60, amit az aszisztens szerint, ő aligha bírna ki ébren....:)

Nem baj, valószínű, hogy vezetés közben is ennyi a vérnyomásom! :)

Műteni kell, ezt mondta a sebész! Belül sírtam, kívül mosolyogtam és azt mondtam, -"TUDTAM"

Ritka ez az állapot, és még párosul azzal, hogy az én koromban főleg ritkaság.

Azt mondta a sebész, egy hónap múlva műt, mert akkor ér rá egy specialista barátja, akivel együtt fog műteni. Hm........egy hónap kínszenvedés..........a tehetetlenség jegyében.....szuperrrrrr

Azon a napon kiborultam, de jött a felmentő sereg.

A családomat nagyon sajnálom ilyenkor, olyan érzésem van, mintha megint csalódást okoznék, de tudom nem igaz.

Örülök,hogy műtenek,mert kiveszik, most az összes nyirokcsomómat, az egészégest is, mármnt ami a sugár nem égetett ki. De jól vagyok, és jól leszek, nem csüggedek!!!

Tari Annamária könyvéről tudomást szereztem a minap.......nem értem....miért írt ilyet? No comment.

Remélem segítettem valamivel megint valakinek, aki talán ebbe a cipőbe került, de remélem nem történt ilyen. Mindegy, a lényeg benned van, akarat!!!Erről szól minden!!!!Bennem is van akarat,akik ismernem tudják, nem kicsi!!! :D

Ja és még annyi, hogy abból a lefogyott 6 kilóból 10 kiló lett, aztán megint 6, ugyanis visszahíztam 4 kilót! :D

A hízás jó, az egészséges, aaaz jó és nem tünete a dolgoknak!!Úgyhogy van is étvágyam!!! :)

ITT VAN AZ IGAZSÁG: :D

“A legnagyobb hiba, amit az orvosok elkövetnek, hogy a testet anélkül próbálják meggyógyítani, hogy az elmét is gyógyítani próbálnák. Pedig az elme és a test egy, és nem szabadna külön kezelni." (Platón)

Nyugi van.........(?)...remélem

2008.05.08.

Gondoltam írok pár sort, hogy mi is történt velem mostanában.

2 hete részt vettem egy kontroll vizsgálaton, ami abból állt,hogy visszavittem a sejtfelületi vizsgálat eredményét,ami negatív lett.

Az orvosom azt mondta,hogy ennél jobb hír nem is lehet, ugyanis, ha ez sem mutat ki semmit, akkor nem tudja mi lehet. Közöltem vele,hogy 6 kilót fogytam, aminek annyira nem örült, megkérdezte,hogy edzéssel, vagy csak egyszerűen lement? Mondtam neki,hogy is-is, ezt pedig a kórlapomba is bevette, már mint a 6 kiló minuszt. Aztán vett tőlem vért, és még az eredményért nem sikerült visszamennünk, mert megmondom őszintén mindig közbejött valami, persze ez nem magyarázat, de így alakult. Jövőhéten mindenképpen elmegyünk, habár ezek a véreredmények szokták elvenni a kedvemet mindentől. Mindegy, nem adom fel...........!!!!!!!!!!!

Röviden most ennyi történt velem ezzel kapcsolatban!!!

Ha bármi kérdés van írjatok, s ha tudok segítek!!!

Segítség!

2008.03.26.

Francois de La Rochefoucauld Idézetei, nem rossz felfogás:

        Betegségtől félni, ez maga a legkellemetlenebb betegség.

A véletlent ugyanúgy kell kezelnünk, mint egészségünket; örüljünk neki, ha kedvünkben jár, legyünk türelemmel, ha ellenünk fordul, s komoly orvosságot csak akkor használjunk, amikor végleg nem tehetünk másképp.

Stendhal

Az élet oly` rövid, hogy az ember ne fossza meg magát az örömtől, még ha az öröm veszélyt rejteget is!

Jules Renard

Az aggályok az akarat férgei.

 

Befejeztem a bölcselkedést, csak ezeken úgy érzem el lehet gondolkozni, és segít a továbbiakban egy hangyányit. ;)

Válasz

2008.03.25.

 
Kedves R-A! Nagyon örülök, hogy végre írtál. Nagyon érdekel ez a betegség, mert az egyik közeli hozzátartozómnál most diagnosztizálták és eléggé meg vagyunk ijedve. Bár a te történeted jelenleg pozitív, azért sok olyan esetről olvastunk, hallottunk, akiknél nem így volt. Megtennéd, hogy a te 3 éves kálváriád alatt összegyűlt tapsztalatod megosztod velünk? Hogy mire kell nagyon figyelni, mi ronthat az állapoton, és hogy milyen dolgokkal foglalkozzon aki ilyen betegségben szenved? Kívánom, hogy véglegesen gyógyulj ki a kórból, szerintem jó úton haladsz!

Szeretnék akkor válaszolni remark-nak:

Először leszögezném:MINDENT ÉSSZEL!!!!!

Ami javíthat az állapoton: írhatnám az egészséges táplálkozást, de főleg a brokkoli fogyasztás: és itt most arra gondolok, hogy nyugodtan neki lehet ülni egy egész csokor párolt brokkolinak, havonta 2szer, vagy esetleg levesekbe "belecsempészni".

Utána olvastam  és rájöttem,hogy antioxidáns dús a kigyóuborka is, amiből szintén nem elég soha sem....Aztán nagy segítség még a pritamin paprika, és a CÉKLA és nem a konzerv, vagy a vödrös, hanem a HÁZI, azaz meg kell venni nyersen a céklát és megfőzni. Persze sorolhatnám még a sült tököt is, vérképző gyógyteák, és én ezek mellett eszek egy "varázslekvárt" és mellette megiszom az aloét, és egy kicsit megmozgatom a testem heti 2-3 alkalommal, ami nem több kb. fél óránál.

Aztán ami nem jó, legalábbis én kerülöm: a dohányzást (pedig 6 évig szívtam a cigit és már másfél éve letettem, semmi tapasz és semmi biorezonencia vagy minek is hívják, én egyik nap szívtam másik nap nem, szerintem csak így lehet, de lehet próbálkozni), aztán az alkohol túlzott fogyasztása sem segít, viszont én mikor szórakozni mentem kipróbáltam a vörösbort, pedig nem tartozott a kedvenceim közé ez a fajta, de a vérkeringésnek már 2 dl is jót tesz, és nem árt, ha azért figyelünk a minőségre.

 

A legfontosabb az,ha megpróbálod teljesen más szemmel nézni a világot, tudom nagyon furán hangzik, de ez igazság. Ha jól tudom ez a betegség nem csak genetikailag öröklődik, hanem sajnos a sok stressz is kiváltó oka lehet. Erről sajnos nem tudok mit írni,mert mindenki más beállítottságú, de megfogadtam magamnak, ha nincs így majd lesz úgy, ha nincs ez majd lesz az.

Szóval, nem érti meg semmin se rágódni, én is sokat kérdeztem magamtól, hogy mit tehettem,hogy ez lett velem, de úgy döntöttem, hogy ez mind nem számít, megtörtént, és ez nem betegség, hanem egy állapot, amit meg kell oldani, ha még vannak céljaim az életben. Ez mind rajtam múlik és akkor éppen én ne tennék magamért semmit?

 

Én így oldom meg a minden napjaimat, nem mindig könnyű, de megpróbálom könnyebbé tenni. SZIGORÚ SZABÁLY.....: NE OLVASS A BETEGSÉG UTÁN, HA KÉRDÉSED VAN, AKKOR KÉRDEZD MEG AZ ORVOSODAT, MÉG HA NORMÁLIS VÁLASZT NEM IS KAPSZ, AKKOR LEGYÉL ÚGY VELE, HOGY ENNYIT KELL TUDNOD RÓLA ÉS KÉSZ, MERT AZZAL,HOGY MÁS SZOMORÚSÁGÁT OLVASGATOD, MERT AKARATLANUL IS VISZ MAGÁVAL A GONDOLAT, HOGY MI VAN, HA VELED IS EZ TÖRTÉNIK.EZT NEM SZABAD.

 

Remélem segíthettem, ha még bármiben tudok segíteni, csak írj(atok) nyugodtan!

Folytatom.....

2008.03.23.

Folytatom.....

 

Azt hiszem a sugárkezelésnél hagytam abba, amit jó pár tünetmentes hónap követett,  nem éppen stesszmentesen. Ez azért volt, mert ugye az ördög nem alszik, és féltem,hogy visszaeshetek. Így lett, vagy valami hasonló dolog,mert egy évvel az első műtétem után újra megműtöttek, ami nem volt annyira "nagy" horderejű. 2 nap után kiengedtek a kórházból, azaz hétfőn megműtöttek és kedden hazaengedtek.......érdekes volt.

 

Aztán folyamatos ellenőrzéseknek kellett volna alávetnem magam, de annyi lett belőle, hogy egy fél év múlva kiváncsiak csak rám. Ez alatt a pár hónap alatt részt kellett volna vennem egy sejtfelület vizsgálaton, amin novemberben túl kellett volna esnem, de csak FEBRUÁRBAN került rá sor. Ezt azért nem értettem, mert ez egy elég fontos betegség és azért számít, hogy mikor veszik észre a bajt, persze ez mindegyik betegségre igaz, de mind ezek mellett elég bosszantó volt, hogy mindenkinek ráért ez a vizsgálat és csak tologattak, hitegettek.

 

Tudtam azt is,hogy ritka vizsgálat, és csak párossával vizsgálják az embereket és arra kell várni,hogy valakinek párja legyen, de miután megkaptam a vizsgálatidőpontot nem lett vége a várakozásnak. Elmentünk kedden és hazamentünk kedden,mert nem volt elég izotópanyag és a vidékieknek adták be a meglévő 2 anyagot és visszakellett mennünk csütörtökön, akkor beadták az anyagot és közölték,hogy szombaton kell visszamennem a felvételre. Aztán szombaton szintén új információként közölték,hogy majd hétfőn kell visszamennünk az eredményért. Visszamentünk és semmit nem találtak 'hál Istennek!

Most ezt az eredményt vissza kell vinnem a sebészemhez és megkérdezni,hogy most akkor hogyan tovább. Ezek mellett vigyázok magamra és helyesen eszek és próbálom nem idegelni magam értelmetlen dolgokon..........

 

Írni fogok, amint lesz valami új információ!!

 

Mindenkinek Kellemes Húsvéti Ünnepeket!!!

Így kezdődött

2008.03.04.

Az egész rengeteg kikezeletlen megfázással kezdődött, vagyis úgy gondoltuk az elején. 2 évvel ezelőtt sokszor fájt a nyakam, mindig azt hittem,hogy elaludtam a nyakam, jártam maszíroztatni is, de minden kezelés feleslegesnek bizonyult. Már a maszírozás alkalmával is érezhetőek voltak kisebb dudorok, amik persze hol ott voltak, hol pedig nem.

Aztán egyszer nem múlt el egy nagy dudor a nyakamon és már elég jól észrevehető volt. Az első utam a háziorvoshoz vezetett, aki laborvizsgálatra küldött és pajzsmirigy szakrendelésre, ugyanis ő úgy gondolta, hogy azzal lehet a baj (később a gyanúja be is igazolódott). A szakrendelésen kiderült,hogy olyan laborvizsgálatot, ami kimutatná a pajzsmirigy állapotát, működését, nem kérheti a háziorvos, hanem a szakrendelést vezető orvos "rendelheti" meg. Így is lett, viszont eközben rengeteg vizsgálaton részt kellett vennem,hogy minden mást ki tudjanak zárni. Most inkább csak sorolnám,hogy milyen vizsgálatokon vettem részt:

  • Fogászati vizsgálat-röntgen
  • Orrmelléküregvizsgálat
  • Kimosták a fülemet is, ez sem a kellemes vizsgálatok egyike volt, főleg,hogy teljesen felesleges volt.
  • Nyaki ultrahang

A legutóbbin derült ki minden. Daganatok borították a nyakamat.

Ezután felvettük a kapcsolatot a sebészet igazgatójával, aki Budapestre küldött minket PET-CT-re, mert itthon már nem volt hely és szerintem keret a vizsgálatra. Abból a vizsgálatból kiderült,hogy a pajzsmirigyem egyik része teljesen működésképtelen, a másik pedig túlterhelt, ami érthető is. Ezek után pajzsmirigyeltávolítás kövekezett, aztán sikertelennek bizonyult, mert átterjedt a nyakinyirokcsomókra, ezért újabb műtétre volt szükség. Sikertelen volt. Aztán "végre" kaptam 46 sugárkezelést, reggel és este. Az ottani adjunktusnő azt mondta,hogy meg fog gyógyítani. Így is lett, de itt még nem fejezném be a történetet. Ugyanis minden kezelés hagy maga után vmit, így tett ez is. Kis maradékot, amit újra el kellett távolítani. Ez így leírva nagyon felszínesnek tűnik, viszont korántsem az. A sugárkezeléstől féltem a legjobban, féltem tőle, nem ok nélkül. Nagy fájdalmaim voltak, enni képtelenség volt, aztán már inni is. Szívószállal sem ment, úgyhogy maradtam a kiskanálnál. Azzal ittam. Szörnyű volt a sugárközpont ahova nap, mint nap be kellett mennem. Sok szomorú, meggyötört ember, nevetni csak engem láttak, mikor édesanyámmal nevettünk vmin, ugyanis elkisért mindig, mert egyedül nem tudtam volna végig csinálni az egészet, nem azért mert nem tudtam járni, hanem mert a lelkem egyedül gyenge lett volna rá. Én ezért minden nap elmentem a kezelésre, már kivül is égett a bőröm a végém, nem csak belül, de nem érdekelt már, túl akartam lenni rajta és sikerült. Mind ezek mellett iskolába jártam, elvégeztem a középiskolát, lógtam a barátaimmal, akiknek sok mindent köszönhetek, mert nem hagyták,hogy elhagyjam magam, de igazából valami olyat ismertem fel magamban, amit soha nem gondoltam,hogy van, ugyanis mindig problémám volt az önbizalmammal, mindig lebecsültem magam, de mikor már mindenki döbbentem nézett,hogy nehezen,de mosolygok, akkor jöttem rá,hogy milyen erős vagyok. Ez nem nagy képűség, de ismerek olyat, akit erősebbnek gondoltam magamnál és nem jár kezelésre, pedig kellene neki.

 

Na, de nagyon elkalandoztam.....gondolom meg kell emészteni ezeket, szóval, a történetet később folytatom és aztán elérkezünk a jelenlegi helyzethez is,hogy mi is van akkor velem most!!!