Betegápolás, higiénia

Blog: Rák, leves és egyéb finomságok - Szerző: Van Holnap! Zsakos Alapitvany

A daganatos betegek ápolásában, főleg fekvőbetegek esetén, nagyon fontos a megfelelő higiénia.

Kisebesedett bőr tisztítása

Vannak esetek, amikor a kezelséek hatására a bőr először kiszárad, berepedezik, majd kisebesedik. Ezek a bőrproblémák nagyon sok problémát okoznak, és csak a kezelések befejezése után hónapokkal múlnak el. Ilyenkor nagyon fontos, hogy védjük a beteg bőrfelületet a fertőzésektől, amik rovábbi komoly problémákat okozhatnak. A legjobb ebben az esetben, ha kézmosásra, fürdésre ennek megfelelő, speciális betegfürdető készítméyneket alkalmazunk. Ezek a készítméynek annak ellenére, hogy gyengéden tisztítják a bőrt, alaposan elbánnak a kórokozókkal, ami sokat segít a gyógyullásban.

pl.: Lifosan Soft folyékony fürdető

Fekvőbetegek fürdetése

Sok nehézséget tud okozni a mindennapi fürdetés, ha a beteg műtét után nem tud felkelni, vagy hosszabb ideig valamiylen okból ágyhogy kötötté válik. Ilyenkor nagyon egyszerű megoldás a fürdető hab, amivel szárazon kell végigtörölni a beteget, utána nem kell leöblíteni. Ezek a készítmények alkalmasak a teljes test antimikróbás tisztítására, érzékeny bőrűek esetén is.

pl.: Prontoderm hab

Kézfertőtlenítés

A problémás bőr vagy a műtéti sebek ápolása, kötözése különös odafigyelést igényel. Minden alkalommal célszerű megfelelő kézfertőtlínítőt használni, hogy elkerüljük a sérült bőr fertőzését.

pl.: Softa Man folyékony kézfertőtlenítő

További információkért fordulj alapítványunkhoz:

[email protected]