• Rák, leves és egyéb finomságok
    Van Holnap! Zsakos Alapitvany blogja

    Betegápolás, higiénia

    A daganatos betegek ápolásában, főleg fekvőbetegek esetén, nagyon fontos a megfelelő higiénia.

    Kisebesedett bőr tisztítása

    Vannak esetek, amikor a kezelséek hatására a bőr először kiszárad, berepedezik, majd kisebesedik. Ezek a bőrproblémák nagyon sok problémát okoznak, és csak a kezelések befejezése után hónapokkal múlnak el. Ilyenkor nagyon fontos, hogy védjük a beteg bőrfelületet a fertőzésektől, amik rovábbi komoly problémákat okozhatnak. A legjobb ebben az esetben, ha kézmosásra, fürdésre ennek megfelelő, speciális betegfürdető készítméyneket alkalmazunk. Ezek a készítméynek annak ellenére, hogy gyengéden tisztítják a bőrt, alaposan elbánnak a kórokozókkal, ami sokat segít a gyógyullásban.

    pl.: Lifosan Soft folyékony fürdető

    Fekvőbetegek fürdetése

    Sok nehézséget tud okozni a mindennapi fürdetés, ha a beteg műtét után nem tud felkelni, vagy hosszabb ideig valamiylen okból ágyhogy kötötté válik. Ilyenkor nagyon egyszerű megoldás a fürdető hab, amivel szárazon kell végigtörölni a beteget, utána nem kell leöblíteni. Ezek a készítmények alkalmasak a teljes test antimikróbás tisztítására, érzékeny bőrűek esetén is.

    pl.: Prontoderm hab

    Kézfertőtlenítés

    A problémás bőr vagy a műtéti sebek ápolása, kötözése különös odafigyelést igényel. Minden alkalommal célszerű megfelelő kézfertőtlínítőt használni, hogy elkerüljük a sérült bőr fertőzését.

    pl.: Softa Man folyékony kézfertőtlenítő

    További információkért fordulj alapítványunkhoz:

    [email protected]

     


   • Blog leírása

    Tanácsok, praktikák daganatos betegeknek táplálkozásról és sok másról... hogy könnyebben viseljék a kezeléseket, gyorsabban gyógyuljanak
    Látogatás: 76003 alkalommal

    A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

   • Hirdetések
   • Saját oldal

   • Hirdetés