• Rák, leves és egyéb finomságok
    Van Holnap! Zsakos Alapitvany blogja

    Kellemetlen zsibbadás

    Ilyenkor nyáron mindenkinek jól esik egy hűvös üdítő vagy egy fagyi, de előfordulhat, hogy vigyázni kell a hideg finomságokkal.

    Bizonyos kemoterápiás kezelések mellékhatásaként gyakran jelentkezik kézben, főleg az ujjakban, lábban, és esetleg a torokban zsibbadás. A kellemetlen tünetek hideggel való érintkezéskor még inkább felerősödnek, akár üdítőről, vagy egy hideg kilincsről van szó.

    Ha a kezelés alatt zsíbbadást észlel kerülje a hideg ételeket, italokat, és minden olyan tárggyal való érintkezést ami akár kicsit is hűvös.

    A zsibbadás enyhítésére jó hatással lehet a magnézium, valamint komplex B-vitamin készítmények. Ezek folyamatos szedése megelőzheti az olyan erős zsibbadás kialakulását, ami akár a mindennapi tevékenységet is akadályozhatja.


   • Blog leírása

    Tanácsok, praktikák daganatos betegeknek táplálkozásról és sok másról... hogy könnyebben viseljék a kezeléseket, gyorsabban gyógyuljanak
    Látogatás: 76017 alkalommal

    A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

   • Hirdetések
   • Saját oldal

   • Hirdetés