• Rák, leves és egyéb finomságok
    Van Holnap! Zsakos Alapitvany blogja

    Miért jó az ízesítetlen tápszer?

    A rengeteg ízű tápszer között találkozhatunk ízesítetlenekkel is. Ezek fogyasztásra nem a legjobbak, azonban nagyon finom, és rendkívül tápláló ételeket készíthetünk a segítségükkel.

    - Meleg időben az amúgy is étvágytalan betegek még nehezebben tudnak enni. Ilyenkor jól eshet egy finom, hűvös turmix, ami bár nem igazi étel, mégis pótol mindent amire szükség van. Ehhez mindössze tápszerre, friss gyümölcsre és egy kis mézre van szükség. Az ízesítetlen tápszert egy kevés gyümölccsel turmixoljuk össze, és ízesítsük egy kis kanál mézzel. Nagyon jól nyugtatja a gyomrot a gyömbér, amit szintén tehetünk a turmixba. Az így készített turmixok előnye, hogy gyakran a betegek ízérzése megváltozik a kezelések alatt, és nem bírják a tápszerek mellékízeit, mert sokkal érzékenyebbek.

    - Készíthetünk meleg finomságokat is. Például olvasztott étcsokival készíthetünk meleg csokis italt, de krémlevesek készítésére is használhatjuk. Így az ételek kis adagokban is sokkal táplálóbbak lesznek, segítenek a betegnek visszanyerni vagy megtartani a normál súlyát. Ha melegen akarjuk felhasználni a tápszert, arra midnenképpen figyeljünk, hogy nem szabad felforralni őket.


   • Blog leírása

    Tanácsok, praktikák daganatos betegeknek táplálkozásról és sok másról... hogy könnyebben viseljék a kezeléseket, gyorsabban gyógyuljanak
    Látogatás: 76133 alkalommal

    A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

   • Hirdetések
   • Saját oldal

   • Hirdetés