• Rák, leves és egyéb finomságok
    Van Holnap! Zsakos Alapitvany blogja

    Vitaminok és kemoterápia...

    Gyakori kérdés, hogy a kezelések alatt szabad-e vitaminokat és más étrend kiegészítőket szedni. Kemoterápia alatt általában nem ajánlják a plusz vitaminbevitelt és a gyógynövényes kiegészítőket, aminek jó oka van.

    Bár az antioxidánsok jók a szervezetnek, vannak olyan kemoterápiás kezelések, melyekkel együtt kimondottan rosszat tesznek. Ezek a pluszban bevitt kiegészítők éppen ellentétesen hatnak, csökkentik a gyógyszerek daganatpusztító hatását. A másik oka az, hogy a nagyobb adagban bevitt vitaminok és egyes gyógynövények kölcsönhatásba lépnek a gyógyszerekkel, vagyis előfordulhat, hogy erősítik a hatásukat, vagy éppen gyengítik, esetleg elhúzzák a kiürülésüket, ami mérgezéshez vezethet. Nagyon fontos, hogy bármit szeretne alkalmazni, minden esetben beszélje meg kezelőorvosával.

    A kezelések alatt álló szervezetnek a megfelelő tápanyagokra van szüksége. Nagyon fontos, hogy ezeket ne drága étrend kiegészítőkkel próbáljuk megadni neki, hanem megfelelően összeállított étrenddel, ami tartalmazza a szükséges mennyiségű természetes vitaminokat, fehérjét, ami nagyon fontos a harcban, és kalóriát, hogy ne gyengüljön a szervezet.

    További információk a honlapunkon találhatók.

    www.vanholnap.eu 


   • Blog leírása

    Tanácsok, praktikák daganatos betegeknek táplálkozásról és sok másról... hogy könnyebben viseljék a kezeléseket, gyorsabban gyógyuljanak
    Látogatás: 75982 alkalommal

    A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

   • Hirdetések
   • Saját oldal

   • Hirdetés