• Rák, leves és egyéb finomságok
    Van Holnap! Zsakos Alapitvany blogja

    Mellékhatások IV. - bőr és körömproblémák

    Egyes daganatellenes szerek alkalmazásakor mellékhatásként bőr- és köröm problémák is jelentkezhetnek. Ezek lehetnek pirosság, kiütések, viszketés, hámlás, a köröm sárgasága, töredezése, esetleg vonalkák megjelenése a felszínén.  A legnagyobb problémát ilyenkor a bőr szárazsága jelenti, ami később a berepedéshez, végül pedig kisebesedéshez vezet. Ez a probléma leginkább az ujjak végét és a talpat érinti. Bőr berepedése és sebesedése nagy fájdalommal járhat, ami akár az olyan egyszerű dolgok elvégzésében is akadályt jelenthet, mint a cipő befűzése, vagy egy toll megfogása.

    Ha ilyen tünetek jelentkeznek jobb kerülni a hosszú, forró fürdőt és a szárító hatású fürdőkészítményeket. Ajánlatos inkább speciális betegfürdetőket vagy gyógyhatású szappanokat használni, melyek kíméletesen tisztítják a bőrt. Fürdés után minden alkalommal kenjük be a problémás bőrterületet ápolókrémmel.

    Ha a kezelésnél felmerül az ilyen mellékhatások lehetősége, érdemes már előre elkezdeni a bőr megfelelő ápolását. Intenzív bőrápoló krémmel és körömápoló olaj használatával enyhíthető a kéz és a körömágy kiszáradása, valamint a köröm erős töredezése. Ha a tünetek súlyosbodnak, és fájdalmas sebek kezdenek megjelenni, naponta többször alkalmazott hámosító krémmel segíthetünk a bőr folyamatos regenerálásában.

    Amit mi ajánlunk:

    BBraun Trixo-lind bőrápoló krém, Aromax körömápoló olaj, Neogranormon krém 

    A tünetekről mindenképpen tájékoztatni kell az orvost, főleg ha a köröm felszínén fekete foltok jelennek meg.


   • Blog leírása

    Tanácsok, praktikák daganatos betegeknek táplálkozásról és sok másról... hogy könnyebben viseljék a kezeléseket, gyorsabban gyógyuljanak
    Látogatás: 76004 alkalommal

    A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

   • Hirdetések
   • Saját oldal

   • Hirdetés