• Rák, leves és egyéb finomságok
    Van Holnap! Zsakos Alapitvany blogja

    Tejtermékek és kezelések

    A has és a medence besugárzása, valamint egyes kemoterápiás kezelések alatt ajánlottak bizonyos étrendi változtatások. A kezelések hatására a gyomor és a bélrendszer rendkívül érzékennyé válhat, így bizonyos ételek irritációt okozhatnak. Leggyakrabban ilyen problémát a tej és a tejtermékek válthatnak ki, melynek tünetei az étel elfogyasztása után az erős görcsökkel járó, súlyos hasmenés.

    Érdemes már a kezelések elkezdésével egyidőben átállni laktózmentes termékek fogyasztására, így megelőzhető a komolyabb mellékhatások kialakulása, de a már kialakult érzékenység esetén is alkalmazhatók ezek a termékek. Ma már a nagyobb áruházakban nem csak laktózmentes tejet, hanem tejfölt és joghurtot is lehet kapni, amik ételek készítéséhez is felhasználhatók. Amennyiben így sem szűnnek a tünetek, érdemes a kezelések ideje alatt minden tejterméket, így a laktózmentest is kizárni az étkezésből.

    Egyes ételek készítésénél, mint például a krumplipüré, krémlevesek, a tejtermékeket helyettesíthetjük ízesítés nélküli speciális tápszerrel, így nagyon finom, igazán tápláló, a beteg szervezet számára nagyon jól hasznosítható ételt adhatunk.


   • Blog leírása

    Tanácsok, praktikák daganatos betegeknek táplálkozásról és sok másról... hogy könnyebben viseljék a kezeléseket, gyorsabban gyógyuljanak
    Látogatás: 76155 alkalommal

    A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

   • Hirdetések
   • Saját oldal

   • Hirdetés