• Rák, leves és egyéb finomságok
    Van Holnap! Zsakos Alapitvany blogja

    Mellékhatások III. - hasmenés

    A hasmenés talán a legkellemetlenebb mellékhatás, ami felléphet a kezelések közben. Okozhatják a kemoterápiás szerek is, de legtöbbször a beleket érintő besugárzás következtében lép fel ez a probléma.  A gyakori, hosszú ideig tartó hasmenés nem csak fogyást eredményezhet, hanem az ásványi anyagok és vitaminok hiányához is vezethet. 

    - Nagyon fontos a folyadék megfelelő pótlása, hogy elkerüljük a kiszáradást. Célszerű izotóniás sportitalokat adni a betegnek, melyekben van magnézium, kálium és nátrium.

    - Hasmenéses időszakban mindenképpen kerülni kell a teljes kiőrlésű ételek fogyasztását.

    - Bizonyos ételekkel nagyon jól enyhíthető, vagy akár meg is előzhető a kialakulása. Ilyen a fehér kenyér, kétszersült, tészta, rizs, párolt cukkini, gomba, spárga és sárgarépa. Nagyon hatásos lehet az almakompót, vagy a banánturmix. 


   • Blog leírása

    Tanácsok, praktikák daganatos betegeknek táplálkozásról és sok másról... hogy könnyebben viseljék a kezeléseket, gyorsabban gyógyuljanak
    Látogatás: 75981 alkalommal

    A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

   • Hirdetések
   • Saját oldal

   • Hirdetés