Egy turmix minden gondra - gyömbéres banánturmix

Blog: Rák, leves és egyéb finomságok - Szerző: Van Holnap! Zsakos Alapitvany

A daganatos betegek kezelésének leggyakoribb mellékhatásai az étvágytalanság, a hányinger, és a hasmenés, melyek megkeseríthetik a beteg mindennapjait. Ezzel a könnyen elkészíthető, finom itallal könnyen enyhíthetünk a problémákon. A banán rengeteg, a szervezet számára fontos tápanyagot tartalmaz így pótolja, amit az étvágytalanság miatt nem vesz magához a beteg, valamint jól hat hasmenés estén is. A gyömbér hatékonyan enyhíti a hányingert, jót tesz a gyomornak és a beleknek, javítja az étvágyat.

Hozzávalók:

1 banán, 10 dkg gyömbér, 2-3 evőkanál gyömbérdzsem vagy lekvár, 1 evőkanál limelé, 1-2 dl tej

A banánt darabold fel, a gyömbért pedig tisztítsd meg és reszeld le, majd egy turmixgépben a gyömbérdzsemmel és a limelével alaposan pürésítsd. Az elkészült püréhez öntsd hozzá a tejet, ha sűrűbben szereted elég egy deciliter, és turmixold össze megint. Öntsd üvegpohárbl. Ha még jobban szeretnéd felturbózni, tehetsz bele egy kanál vaníliafagylaltot. 

A gyömbér magában is nagyon jó hatású. Bioboltokban és nagyobb áruházakban kapható csokival, cukorka, gumicukor vagy tea formában is. Ezekről bővebb információt alapítványunknál kaphatsz.