• Rák, leves és egyéb finomságok
    Van Holnap! Zsakos Alapitvany blogja

    Mellékhatások II. - hányinger

    A kezelések hatására fellépő hányinger vagy hányás nagyon megkeserítheti a beteg mindennapjait. Hányinger esetén csökkenhet az étvágy, hányás esetén pedig a tápanyagok felvétele. Sokszor a legnagyobb problémát az okozza, hogy a beteg félelmében nem eszik inkább, nehogy hánynia kelljen. A tünetek kezdetekor, és enyhébb esetben nagyon hatékonyak lehetnek bizonyos házi praktikák.

    - Ilyenkor könnyű ételek fogyasztása javasolt, mint például keksz, joghurt, főtt burgonya, rizs vagy sült csirke, amik nem viselik meg a gyomrot.

    - Inkább kevesebb fűszert használjunk az ételek elkészítésekor, mert a túl sok fűszer, a sok zsír, vagy a nagyon édes étel erősítheti a tüneteket.

    - Mivel ebben az esetben is nagy gond az étvágytalanság, jó, ha mindig kéznél van valamilyen könnyű ropogtatni való, amit azonnal el tud fogyasztani, ha esetleg kedve van bekapni néhány falatot.

    - Ha a hányinger és a hányás mellett egyáltalán nem tud enni a beteg, akkor a fő étkezések pótlására adjunk tápszert. Ezekből naponta akár 4-5 adag is fogyasztható ha szükséges. Segítségükkel megfelelő mennyiségű táanyag jut a szervezetbe, ezzel megelőzzük a nagy fokú fogyást.

    - Jó hatásúak lehetnek a hideg, tejes vagy joghurtos turmixok, amik szintén enyhíthetik a tüneteket, és tápanyagban is gazdagok.

    - Jó hányinger csilapító gyógynövény a gyömbér. Teaként, vagy ételbe adagolva is fogyasztható.


   • Blog leírása

    Tanácsok, praktikák daganatos betegeknek táplálkozásról és sok másról... hogy könnyebben viseljék a kezeléseket, gyorsabban gyógyuljanak
    Látogatás: 75986 alkalommal

    A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

   • Hirdetések
   • Saját oldal

   • Hirdetés