• Rák, leves és egyéb finomságok
    Van Holnap! Zsakos Alapitvany blogja

    Pótoljuk az elveszett ásványi anyagokat

    A kemoterápia és bizonyos esetekben a sugárterápia mellékhatásaként gyakran lép fel hányás és hasmenés. Ilyenkor a szervezet nem csak nagy mennyiségű folyadékot veszít, hanem ezzel együtt sok ásványi anyagot is, amelyek nagyon fontosak a szervezet megfelelő működéséhez. Sokszor már tünetei is lehetek ha ezek az anyagok hiányoznak, ilyen például a lábgörcs. Ha a hányás és a hasmenés hosszabb ideig áll fenn, akkor érdemes minél gyorsabban pótolni ezeket az ásványi anyagokat.

    Mivel folyadék bevitelére amúgy is szükség van, érdemes ebben az esetben izotóniás sportitalt fogyasztania a betegnek, amiben vitaminok és ásványi anyagok is nagy mennyiségben megtalálhatók, így gyorsan orvosolhatják a problémát.

    Ilyen sportitalokat nagyobb élelmiszerüzletekben is több félét lehet kapni. A vásárlásnál fontos odafigyelni az ital összetételére. Amit ebben az esetben mindenképpen tartalmaznia kell, az a kálium, és a magnézium. 


   • Blog leírása

    Tanácsok, praktikák daganatos betegeknek táplálkozásról és sok másról... hogy könnyebben viseljék a kezeléseket, gyorsabban gyógyuljanak
    Látogatás: 76156 alkalommal

    A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

   • Hirdetések
   • Saját oldal

   • Hirdetés